Zabiják Joe

65%
Zabiják Joe
Má každý lidský život svou cenu? Takovou otázku si klade dvaadvacetiletý Chris Smith (Emile Hirsch – Útěk do divočiny, Milk), drogový dealer z malého města, který by se nejraději na svou špinavou práci vykašlal. Když ale Chrisovi jeho vlastní matka ukradne všechny zásoby, nezbývá mu než někde sehnat 6 tisíc dolarů, a to rychle, jinak zemře. V zoufalství požádá o pomoc svého otce Ansela (Thomas Haden Church – Bokovka, Spider-Man 3) a společně vymyslí plán: Chrisova matka, pochybná existence bez jakýchkoliv dobrých vlastností, uzavřela životní pojištění, které by víc než pokrylo její dluh. Má to jen jeden háček. Aby mohly být peníze vyplaceny, ona musí nejprve zemřít. Joe Cooper (Matthew McConaughey – Obhájce, Lemra líná, Jak ztratit kluka v 10 dnech, Čas zabíjet) je nejen detektiv, ale také vášnivý nájemný vrah s šarmem a chováním pravého gentlemana z jihu. “Zabiják Joe” by se úkolu s velkou chutí zhostil, ale spoušť nezmáčkne, dokud na stole neuvidí 25 tisíc dolarů v hotovosti. Tolik ale Chris s Anselem nemají, proto v beznadějné situaci kývnou na Joeovu “laskavou” nabídku. Ten je ochotný odložit platbu výměnou za Chrisovu přitažlivou a zdánlivě nevinnou mladší sestru Dottie (Juno Temple – Dirty Girl, Temný rytíř povstal, Tři mušketýři), kterou si nechá v zástavě až do chvíle, kdy bude vyplaceno pojistné a on obdrží svou odměnu. Všechno se zdá jednoduché, ale zdání klame. (oficiální text distributora)



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Obrovský úlet ve kterém si McConaughey zahrál pořádného úlisňáka. Tento snímek je přímo dělaný pro Tarantina. Výborně napsané postavy,notná dávka brutality,černý humor a skvělé dialogy. Díky přijatelné délce snímek ani na minutu nenudí. Závěr byl na můj vkus až příliš otevřený,ale jinak jsem dost spokojený.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
9
Snímek má jednoduchý, avšak vcelku poutavý děj. Neobvykle se tu využívá směs sexu, násilí a komedie, takže nic pro slabší povahy. Tarantino to vyloženě není, ale i tak to má svoji temnou hloubku a potenciál. Silný scénář je podpořen výbornými hereckými výkony naprosto všech, takže divákovu pozornost dokáže udržet po celou stopáž ve všech směrech. A to umí málo takovýchto snímků. Asi nejpůsobivěji vyznívá schopnost realisticky zachytit životy chudých lidí žijících v karavanech. Sympatie alespoň s jednou postavou příběhu bude mít asi málokdo. Tak dobře je to natočené.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Tak to byla jízda. A zároveň nejlepší reklama na KFC. McConaughey si tu svou roli postě dává (kdo by to byl řekl, že ho uvidíme hrát takového stylového záporáka) a Friedkin vyvrací řeči o tom, že chlápci jeho věku by už točit neměli (zdravíme Stevena). 8/10

Dodatečné informace

Původní název:
Killer Joe (více)
  • USA Zabiják Joe
  • USA Killer Joe
  • USA Gyilkos Joe
  • USA Katil Joe
  • USA Kiler Džo
  • USA Killer Joe - Matador de Aluguel
  • USA Morilec Joe
  • USA Ubojiti Joe
  • USA Zabijak Joe
  • USA Zabójczy Joe
  • USA Киллер Джо
  • USA Убиецът Джо
Premiéra v ČR:
23. 1. 2024
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
4,63 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch