Recenze filmu Láska

74%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
31 382 bodů
8
Hodně depresivní snímek. Příběh je hluboký a skvěle zpracovaný. Je to něco, co se může stát každému. Jean-Louis Trintignant, který pečuje o svou těžce nemocnou manželku hraje dokonale, jeho klid s kterým zhoršující se situaci zvládá je až hypnotizující, jak chodí po bytě, jak v klidu jí.. paráda. Skvěle zahrála samozřejmě Emmanuella Riva, která měla těžkou práci a úplně jinou nezávidění hodnou roli. Moc se mi to líbilo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
6
Zatímco ostatní zde docházejí k tomu, že Láska není dojemný film o umírání, jak by se čekalo, ale chladná Hanekeho analýza, já myslím naopak, že nejde o chladnou Hanekeho analýzu, jak bych čekal, ale právě ten dojemný film o umírání. Když se podívám na kvantum dalších filmů na stejné téma, Haneke se neposunul nikam dál a nenabídl dostatečně víc, abych tuhle jeho práci nepovažoval za zbytečnou. Opravdu mě překvapuje, jak velmi obyčejně pojatý ten film je. Se vším, co v podobných kusech bývá, ve stejném množství a jen mírně zakryto o něco šedivějším vizuálem. Zklamání. Na každý pád se vysvětluje, proč Akademie najednou Henekemu tak rozumí - tady není, čemu nerozumět. Ona umírá, a to je prostě pech!
petra-satkova
4 740 bodů
8
Občas se velmi ráda podívám na takto minimalisticky pojaté snímky, které působí odtažitě, ale zároveň ve vás dokážou vyvolat takové nepříjemné mrazení a v závěru silné emoce. Láska není filmem pro každého, je hodně náročný, celý film je omezen na jeden byt, vůbec nezazní hudba, pomocí velmi úsporné kamery Michael Haneke dopodrobna rozebírá poslední dny jednoho člověka. Měla jsem z počátku problém se do filmu opravdu ponořit, postupně jsem se však stále víc a víc dostávala k jádru filmu a v závěru to na mě mělo opravdu silný účinek. Jen je třeba nechat tento film proniknout až pod vaši kůži a to nejde hned.
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
8
Skutečný minimalistický nářez o konci života, nekompromisně pojatý ve francouzském tempu ostrého rakušáka, německého rodáka, který se rád nípá v depresích, strnulých situacích a bravurně šperkuje svůj režijní talent od filmu k filmu. Dekadence s malou vyhlídkou na budoucnost je švankmajerovským podpisem i u Hanekeho.
optimal
1 504 bodů
10
Smutné, bolestivé, až drsne realistické, ale zároveň milé, ľudské a hrejivé. Takýto býva niekedy koniec života a dá sa zniesť len vďaka vzájomnej láske, úcte a oddanosti. Takáto je ozajstná láska v dobrom i v zlom, Silný filmový zážitok, precízna réžia a herecké výkony. Zvláštne je, že film je o učiteľoch hudby, hudba zaznieva v niektorých scénach ale inak je bez hudobného doprovodu, ktorý by aj tak asi pôsobil rušivo.
Smazaný uživatel
0 bodů
8
Hanekeho film je pomalý, je klidný a zároveň i šokující. Nahotu stáří, kterou filmem odkryl, může kdekdo považovat za nekorektní. Teď je přeci v kurzu před vlastní smrtelností zavírat oči. Ale to, že nevidíte vlastní smrt, neznamená, že nezemřete. Možná už zítra.