Jurský svět (4)

78%

Komentáře a recenze 98

Dle počtu bodů
martin-kubista
martin-kubista
799 bodů
7.5
I přes počáteční omítání jsem film viděl alespoň na Blurayi a rozhodně to nebylo takové zklamání jako druhý a třetí díl Jurského parku. Chris PChrissratt se na tuhle roli hodí stejně jako mu padla role StarLorda. Geneticky upravený dinosaur taky nebyl takový průser, jak jsem se obával. Celou dobu jsem se nadprůměrně bavil :)
  • Chris Pratt
  • méně scén s dinosaury
HanO
766 bodů
4
V žádném jiném filmu, který má působit realisticky (vyjma pohádek) jsem neviděl tolik porušení fyzikálních zákonů, když superhrdina rozbil pěstí sklo potápějícího se vozítka s dětmi, tak jsem všeho měl již dost a chtěl jsem z kina odejít, nakonec jsem to dal – pokus vytvořit napodobeninu skvělého Jurského parku se dle mého moc nepovedl, film sází opět na to samé, katastrofální zneužití přírody, kdy je na jedné straně hamižnost, na kterou všichni nakonec doplatí a na druhé zahořklý a naštvaný superhrdina, který dokáže nemožné a samozřejmě nesmí chybět krásná, nepřístupná svůdkyně. Tyto filmy se točí, protože se to lidem líbí, ale je to pořád to samé dokola, neustále ten samý příběh.
KajkaFajka
KajkaFajka
723 bodů
9
Stále dookola sa hovorilo že je to o dost lepšie ako povodné filmy ale dle mojho názora je to scénáristicky slabšie a nič na to nemože zmenit ani lepší technika a lepšie a novějšie efekty. Ale povedala by so - chodte na to do kina
Dubínka
577 bodů
9
Tento film se mi líbil ovšem velociraptoři neměli ve filmu peří i přes to ze je dokázáno ze je ve skutecnosti meli !!
mikewin
mikewin
569 bodů
8.5
Film Jurský svět mě příjemně překvapil, čekal jsem jen další díl Jurského parku a pokles níž, ale kupodivu to byl spíše posun k prvnímu bezchybnému dílu "parkové" série". Samozřejmostí je posun v grafice nahoru a 3D opravdu v super formě. Herci byli přesvědčiví a dinosauři ještě víc, palec nahoru.
elissz
557 bodů
8.5
Klasika.
Kocka_11
Kocka_11
502 bodů
8
Jurský svet za mňa veľmi dôstojne nadväzuje na pôvodnú trilógiu. Samozrejme, že ani tento film nie je bezchybný, no na to, že je to už de facto 4. diel série je to veľmi dobre zvládnutý film. Zápletka nie je nič nové, no film aj tak dokáže zaujať či už samotným vzhľadom parku, výborne CGI spracovanými dinosaurami či dynamikou medzi jednotlivými postavami. Tento film nie je ničím novým vo svojom žánri, no i tak je veľmi kvalitne spracovaný a určite sa ho oplatí pozrieť.
Terezie_Terez
Terezie_Terez
475 bodů
9
Za mě stoprocentně nejlepší díl z těch posledních. Snímek byl dostatečně napínavý, v jednu chvíli i romantický. Žádná drsňárna, ale přesto akční film. Jurské filmy mě nikdy příliš neděsily a tak to pro mě bylo příjemné. Můžu říct, že i pro diváky, kteří neviděli předchozí díly je to vhodné, jelikož je zde vše znovuobjasněno.
Batista
Batista
445 bodů
Tak nevím, asi jsem na tenhle film už moc starý, ale nějak mě nebavil. Holt je to spíš pro rodinu s dětmi asi...
mil0
mil0
439 bodů
6
Jurský svět je vizuálně působivý a akční film, který nabízí několik vzrušujících scén s dinosaury. Bohužel trpí na scénářem, stereotypními postavami a neoriginalitou. Shrnul bych to takhle. Nostalgická cesta pro fanoušky série, zklamání pro ostatní.
  • Vizuálně působivé efekty
  • Akční a vzrušující scény s dinosaury
  • Nostalgická cesta pro fanoušky série
  • Slabý scénář
  • Stereotypní postavy
  • Nedostatek originality