47 Róninů

64%

Komentáře a recenze 49

Dle počtu bodů
salisbury
salisbury
1 101 bodů
6
Čtyřicet sedm róninů mě obklíčilo v temném sále a já jejich prostřednictvím bojoval v bitevní vřavě, kde samurajské meče řinčely čepelí na čepel. Vzduch byl krájen ostřím, rozpadaje se na dvě půlky a příběh plul jak květ sakury v dravém proudu průzračné horské říčky. Katanu jsem ponechal v poklidu ani wakizaši v obřadním rituálu zvaným sepukka jsem neupotřebil neb toho nebylo zapotřebí i užíval jsem si pohádku plnými doušky nakrájeného japonského vzduchu.
kendzi
kendzi
1 095 bodů
8
Obsazení filmu se povedlo. Vřele doporučuji.
katarinaa
katarinaa
1 052 bodů
4.5
pro mě docela zklamání, film jsem ani nedokoukala a usnula u něho. viděla jsem originál a těžko se to srovnává, když by mělo jít sice o stejný příběh, ale každý ten film jako by byl o něčem úplně jiném.
  • Keanu Reevese mám ráda kdekoliv a jakkoliv
  • až moc pozápadněný příběh z východu. Tygr a drak byl fajn, ale tohle bylo už fakt moc předělané.
  • psychologie postav
dis
dis
461 bodů
6.5
65% Ale jo, mohlo to dopadnout hůř. Keanu Reeves má jisté charisma, najde se pár zajímavých nápadů a atmosférických záběrů. Dá se na to dívat, není třeba litovat promarněného času - jen promarněné filmařské příležitosti.
paniks
319 bodů
8
Zajímavý a napínavý film. Doporučuji.
roxet
roxet
293 bodů
9
Japonsko bez Robotů. Jsem příjemně překvapen z Keana. Hodně se mi v tomto snímku líbyl, i když jsem ho ze začátku nemohl poznat. Jeho Kai míšenec dává tomu dramatu takovou nějakou šťávu, která propluová dějem jako čirá voda, kterou budete dvě hodiny srkat a bude vám chutnat. Samotný snímek se vším nadpřirozeným a pro Japonsko typickým samurajstvím a bezmeznou ctí až za hrob, které je pro západního člověka někdy těžko pochopitelná, je mistrně a srozumitelně natočen. Nečekal jsem nic, ale jsem příjemně překvapen. Dobrý film.
kendzinka
kendzinka
267 bodů
10
Film mohu doporučit. Po shlédnutí jsem byla nadšená. Herecké obsazení se povedlo :)
veronika-novotna
67 bodů
7
Napětí a fantasie s japonskou kulturou a Keanu Reevesem nezklamala :-)
Liba1
48 bodů
7
Napínavý příběh, silný zážitek. Výborný Keanu Reeves.
cesta
cesta
18 bodů
6
film jsem viděl asi před dvěma měsíci a jediné na co si vzpomenu,když na to přijde řeč je záverečná "harakiri scéna", která se mě nějak hodně osobně dotkla a díky které si to film docela zachránil.
  • výprava a fantastičnost příběhu
  • moc hollywoodsky "vykleštěné" násilí