Sinister

76%

Komentáře a recenze 47

Dle počtu bodů
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
To, co fungovalo už v Kruhu, Paranormal Activity a podobných aneb "home video děsí nejvíc" po stopadesáté. Zdaleka nejlepší složkou Sinistera je kakofonická skrumáž plná letmých skřeků, proseb o smrt a znepokojujících ruchů, která se při troše fantazie dá označit hudbou (soundtrack jen pro psychopaty). Postavy jí logicky nemůžou slyšet, ale pro diváka by to bez ní nebylo ani z poloviny tak intenzivní a mrazivé. Frekvence šoků (než se to trochu okouká) v první polovině je velmi nadstandardní a nepamatuju si, kdy jsem byl naposled v kině takhle nervózní a přál si, aby si postavy povídaly a proboha chodily po domě hlavně ve dne, kdy by bubáci měli spát :-)
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Horor, který staví na výborném výkonu Ethana a na úžasném zvuku. Ten zvuk a muzika ve filmu je naprosto úžasná. Celý film jsem měl stísněný pocit a očekával jsem, kdy se zase poseru z nějaké lekačky. Už od začátku se s tim film nesere a rovnou vám dává zápletku a nemaže vám med kolem huby. Jenom škoda toho nedotáhlého konce. 85% UPDATE: po horším V zajetí démonů musím hodnocení navýšit, protože je nefér, kolik má procent Sinister a kolik V zajetí démonů. Pro mě byl Sinister prostě lepší horor a zaslouží si ohodně vyšší hodnocení.
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Nikdy jsem nebyl fanda horrorů, tak říkajíc se řadím mezi ty posery co ani ve dne neradi koukají na takové filmy. Nakonec jsem byl donucen zhlédnout tento snímek a u horrorů mám jediné kritérium, když je to lekačka, je to super horror. Jakmile je tam víc krve než napínavých lekavých scén, je to hrůza. Tady ty lekačky docela fungují, doprovázené dobrou atmosférickou hudbou, jop. Sinister není vůbec špatný.
Floridsky
4 376 bodů
10
Nízkorozpočtová atmosférická hororová lahůdka u které jsem se, ačkoliv to většinou nedělám, bál a běhal mi mráz po zádech. Zručná režie a výborný Ethan Hawke. Nejlepší horor dekády?
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
8
Zase po dlouhé době jsem viděl horor, který splnil mé očekávání. Néjen, že některých scén jsem se lekl, ale i příběh byl napínavý až do konce, který popravdě trošku zklamal. Efekty opravdu stály za to a krátké filmy byly opravdu zajímavé. Jediné co mi na nich vadilo, bylo to, že se stále pouštěly dokola, a to nebylo úplně příjemné.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Milý deníčku, cítím se poslední dobou velmi znepokojen. Ne jen, že mi ten šáhlý soused, asi šmíruje za okno v tom děsným smradlavým hábitu, který naposledy pral asi v dobách kdy jsem koupil tuhle barabiznu, kde zemřelo asi šest lidí, a z toho jeden čokl. Fakt mám strach. Koupím si v OBI nějakou zahradnickou lopatu, a za chvíli ho asi po ní mrdnu přes píču. No nic, ozvu se zase zítra. Milý deníčku, (DEN 2) konečně jsem zjistil co nám včera večer ve sklepě dělalo a racnotilo strašidelné zvuky. Nějaký mýval se nám prožral elektrickým vedením, a zahnízdil si tam svoje erotické orgie s mývalkama a jednou vačicí, a tím pádlem nám poškodil elektriku. Jsem tu po tmě a při plamínku svíčky, tu dopisuju poslední řádky. Mám toho už plný kecky. Zítra se opět ozvu. Milý deníčku, (DEN 7) pár dní jsem se neozýval, jelikož jsem z nenadání dostal silné halušky. Žena po dlouhé době vařila kapustu, a jak dobře víš, mimo toho že je levá v posteli, tak je levá i v kuchyni, a zdá se mi že mi něco přisypala ráno do kávy. Byla to nějaká bílá tekutina. No nic, krapítek se zdržím, začíná velká bouře, a já doufám že ve zdraví přežiju dnešní noc. Pokud ne, svěřuju svý manželce a dětem veškerý svůj majetek a celoživotní živobytí v hodnotě 230 korun. Dědictví ať si každý rozdělí na čtvtky, nikdo nedostane větší podíl, jo a promiň Verčo, tvoje ségra mi na narozeninách malého Lukáška, dělala fakt kvalitní blowjob. No nic, ta mrcha soused je kurevsky divnej, na zahradě vyvěsil pár oprátek, a zdá se mi že na mně právě civí jak prostřelenej. Musím se na toho zmrda pošahanýho podívat. Zatím se ozvu. kurva, doufám, že to někdo čte, pokud ne, jsem fakticky ve velký prdeli..
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Sice již okoukáné téma, ale bavil jsem se u toho. Přeci jenom to nebyl uplně paranormal film jak jej poslední dobou známe, ale bál jsem se u něj stejně tak. Párkrát jsem si cvrknul do trenek a to je také důvod, proč jsem si tento film pustil. 80%.
saboter
saboter
3 564 bodů
9
Perfektněí horor se strašidelnou hudbou atmosferou a vyvrcholením. Jen by mohl být přeci jen lepší příběh.Však jinak je perfektní.
pantak
pantak
3 367 bodů
7.5
Rozhodně koukatelný snímek,sice je v něm několik hluchých míst,ale co je stoprocentní?!
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7.5
Několikrát opakující se téma, které nepřináší nic nového ani vyjímečného.V prostředí domu je stále nepřekonatelný Insidious, který byl téměř "zadarmo".Tísnivě nepředvídatelná hra s divákem, která SINISTERU výrazně scházela zejména v předvídatelnosti.Derrickson je technicky výborný a umí vytvořit temnou atmosféru v perfektním střihu a hudebních kulis.Ale všechno už tu bylo: Paranormal Activity 3, Saw, Kruh, nebo Nenávist.Atmosféra v CINESTARU ?.. diváci se nemohou smát, ale má jim tuhnout krev žilách.A těch pár dobrých scén ("kluk v krabici, nebo pověšených lidí na stromě") ještě ze SINISTERU nedělá nic působivého ani důmyslně sofistikovaného.Teda pokud ho v něm sami silou moci nechcete vidět.