Gangster Squad – Lovci mafie

70%

Komentáře a recenze 41

Dle počtu bodů
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
4.5
Tak nějak nevím?!? Máme tu, dá se říci hvězdné obsazení, máme tu Los Angeles z roku 1949, máme tu mafiánské téma a vše je ještě točeno dle skutečné události. A právě ten poslední dovětek je docela zvláštní. Po celou dobu jsem měl spíš pocit, že jedná o nějakou rádoby vtipnou gansterskou komedii než o pravdivý příběh. I když to často neříká, tentokrát mi opravdu vadili hloupé a prostořeké dialogy víceméně všech postav, akce také taková nemastná, neslaná. Hlavní strážce pořádku Josh Brolin byl prudce nesympatický a jeho charakter byl tak nechutně předvídatelný. Nudaaaaa!!!!! Nikomu jsem jejich "upřímné" herecké výkony nebaštil! Celou dobu jsem měl pocit, že se dívám na novou a velmi špatně natočenou napodobeninu Neúplatných z roku 1987. Děs a běs...
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7
Od Road to Perdition asi žádná kvalitní Mafia Story nevznikla. Toto je ukázka toho, že něco DOBRÉHO vzniknout může, ale úplně kvalitní to rozhodně není. Nadávkami film jen čířil, příběh mohl být zpracován i úplně jinak a do jisté míry byl o něčem (chvíli i o ničem). Scénář udělal věc, které si silně vážím, a to, že věc na 30 minut, protáhl na dvě hodiny. Ale někdy to nevýjde a ty dvě hodinu budou jen zbytečná ztráta času. Gangster Squad není nejlepší Mafia Story, ale narozdíl od jiných těmto podobným snímkům se na toto dá koukat.
harry456
harry456
2 437 bodů
6
Tento film se snaží nahradit Kmotra, jenže se mu to moc nedaří. Nápad určitě dobrý, ale to je asi tak všechno.
aquiver
aquiver
2 110 bodů
5
Laciné a povrchní krimi, uvnitř kterého dřímá klišé a akční popcorn... nudný stereotyp! Pátý bod za retro kabátek a herecké obsazení...
karlik4801
1 942 bodů
7.5
Střílečka v duchu gangsterů, v hlavní roli "kmotr" a správnej polda. Jedna kráska a sada správnejch zabijáků. A tak to má taky vypadat. Škoda těch přemachovaných řečí a gest, které většina postav dělá. Tady nechybí ani pořádná bitka a špetka sviňství. Všechno se v Gangster Squad rozjíždí do všech stran a přitom to dokáže fungovat. Děj se vůbec nemíchá, režisér dokázal vše držet v chodu až do konce. Na tyhle filmy se chodí lidi bavit!
Jarusu
Jarusu
1 437 bodů
9
Strhující zážitek pro milovníky gangsterek! Po celou dobu si film udržuje své tempo. Nevypozoroval jsem, že bych se u nějakých pasáží nudil, ba naopak. Když k tomu připočtu několik vtipných (ne však vtíravých) scén, tak tento film mohu označit za jedno z milých překvapení začátku roku 2013.
michaela159
michaela159
1 045 bodů
7
Střílečka, ve které pomalu nevíte kdo je ta dobrá strana. Hlavně konečná scéna se jen hemží nadávkami. Vystupují tu známé hvězdy, které se nebáli vstoupit do ranče, ve kterém jde o život. Scénář průměrný, dějová linie je dostačující a samotní herci jsou bombastičtí.
Lucyen
Lucyen
919 bodů
7.5
trailer sliboval více než nabídl celý film, ale i tak se na to dalo podívat a člověk se nenudil.
RafCapone
RafCapone
518 bodů
7
V Los Angeles roku 1949 byste nezkorumpovaných policistů mohli spočítat na prstech jedné ruky. Ale právě ti se rozhodnou zastavit bosse celého podsvětí a zároveň města - Mickeyho Cohena. Film podle skutečné události vypráví příběh o pětici poctivých chlapů. O jejich odvaze, hrdinství a také o jejich rodinách, které jsou činy mafie taktéž postiženy. Josh Brolin a Ryan Gosling v hlavních rolích bez výčitek brutálně vraždí každého gangstera, kterého vidí. Dvě hodiny plné akce, napětí a rodinné tragédie uběhnou jako nic a vy budete hned po konci prosit promítače aby vám to pustil znovu. To se na 99% nestane, ale i tak se budete cítit jakoby jste uprostřed toho velkého konfliktu byli na vlastní kůži. Skvělí herci v nádherném prostředí Města andělů vám budou chybět. I když dělali hrozné věci, dají pocit zadostiučinění. Budete chtít být jimi, bojovat za spravedlnost, cítit nádhernou a ponurou atmosféru této éry a vychutnávat si překrásnou melodii vycházející z nedalekého baru. Málo filmu vám dá takový pocit.
  • herci
  • celkový pocit dobráctví
  • akce
  • atmosféra
  • uvěřitelnost akcí, rozhodnutí, dějství
  • skvěle natočené období
  • záporák
  • happy ending
  • lehce předvídatelný děj