O zrzavé Andule

56%
O zrzavé Andule
O zrzavé Andule

Děj původní pohádky je situován do malebných koutů staré Prahy - na Kampu a na Malou Stranu. V rodině pana lékárníka tu slouží laskavá a upřímná Andula, kterou od rána do večera prohání namyšlená lékárníkovic dcera Terezka. V nejtěžších životních chvílích pomáhají Andule pohádkové bytosti z Kampy a smlsnou si na potrestání snobské Terezky. Je to ale Andula, neschopná jakékoli pomstychtivosti a zášti, která se vydává Terezce na pomoc. (oficiální text České televize)




Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Ivana Andrlová je pro pohádky jako stvořená a svým příjemným hlasem a vystupováním zpříjemní každou pohádku. Příběh O zrzavé Andule je ale spíše průměrný, prostředí a kulisy stejně tak. Přesto je to příjemná televizní pohádka, která rozhodně neurazí. 60%
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7.5
Toto není špatná pohádka a exceluje zde Ivana Andrlová jako rezavá Andula. I když je to zas taková ta klasická studiová pohádka osmdesátých let a její umělecká hodnota nebude zřejmě příliš vysoká, je to příjemná věcička s pěknými kostýmy a pražskými reáliemi, konkrétně jde o Kampu a Malou Stranu. Má i vtip a nenudí tak jako jiné pohádky z tohoto období. Je to "koukatelné"!

Dodatečné informace

Původní název:
O zrzavé Andule (více)
  • Československo O zrzavé Andule
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění