Čertův švagr

73%
Čertův švagr
Čertův švagr

Pohádky Boženy Němcové si dávno získaly srdce čtenářů všech generací. Jejich adaptace jsou stálicemi na televizním nebi. Jednou z nich je i pohádka "Čertův švagr", jejíž televizní úprava vznikla před více než čtvrt stoletím. Zlá a vypočítavá macecha v ní vyžene nevlastního syna z domu. Petr se marně snaží najít práci, všude ho posílají k čertu. A tak nakonec jde do pekla opravdu sloužit. Jak uvidíte, nic lepšího nemohl udělat.
V titulní roli Ondřej Havelka, dále hrají Vladimír Ráž, Veronika Freimanová, Jana Březinová, Dagmar Patrasová a další. (oficiální text České televize)




Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Tuto klasickou pohádku můžu. Z pohádky Boženy Němcové čerpal i autor kultovní pohádky S čerty nejsou žerty. Ondřej Havelka mi někdy ve filmech vadí, ale tady mi sedl a vše je ok. Pohádka vykřesala z evidentně malého rozpočtu maximum a je to velmi lidské a pohodové - 70%.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6.5
Prostě natočená, ne tolik vyčuhující příjemná podívaná, ve které mi nejvíc učaroval Vladimír Ráž, coby Lucifer. Jenže i tak si stejně raději pustím S čerty nejsou žerty, co vychází ze stejné předlohy a kteří jsou prostě o jinej level jinde.

Dodatečné informace

Původní název:
Čertův švagr (více)
  • Československo Čertův švagr
  • Československo Certuv svagr
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné