Černý jestřáb sestřelen

83%

Komentáře a recenze 44

Dle počtu bodů
kery-
kery-
3 671 bodů
10
Fakt totální řežba :D Když se film po pár minutách rozjede, vy otevřete hubu a zavřete jí až po titulkách. Celý film s sebou škubete napětím a nestačíte ani dýchat :D Výborný děj, výborná akce, kamera, ozvučení, efekty, prostě snad všechno co se na filmu dá hodnotit... Už radši přestanu, začíná mě na ten film brát mlsná :)
pantak
pantak
3 367 bodů
10
Kdo neviděl je o hodně chudší o vše!!!
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
9
Ridley Scott natočil pořádnou akční laskominu.Úžasný subjektivní filmový zážitek.Snad ještě nikdy neprolétávaly kulky tak blízko samotného diváka,jako u Black Hawk,kdy jsem v kině uhýbal kulkám co to šlo.Tak neskutečný zvuk jsem v kině dlouho nezažil a pořád si říkám,že tenhle režisér je jednička pro kino,jak jsem se mohl presvědčit u Gladiátora!,kterého jsem navštívil v kině 3x.V akčních scénách je Scott jako nelítosný dobrman,který neuhne před ničím a tam kde by jiný režisér řekl stop,on jde ještě dál.Vizuálně výborné a slunečně/písečné prostředí kamerové čočky dělají svoje(kde má kamera oscara?)byla neuvěřitelná.Ve filmu mnoho nezapomenutelných a emocionálně silných scén na které jen tak nezapomenu.Pro mě jeden z nejlepších válečných filmů a v porovnání s Hurt Locker,byl Black Hawk silnější káva.
harry456
harry456
2 437 bodů
8.5
Skvělá podívaná, ještě poté, co jsem film zkouknul jsem byl unešen pěkných cca. 15 minut.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Jedna z nejlepších věcí od Ridleyho...napínavé od začátku do konce ...jste jakoby uprostřed akce ...nechybí drsné momenty...výborný scénář...skvěle nazvučeno....výborné exteriéry....
miza
miza
2 336 bodů
9
Somálsko,pomoc které se vymstila.
Miller
Miller
2 220 bodů
4
Tak tohle mě vůbec nebavilo. Je to asi tím, že celkově mě Ridley Scott ohromil jednou - a to s Marťanem. Jinak mě nebaví. Nebavil mě ani Vetřelec, ani G.I. Jane, ani chlapec a kolo, ani tenhle černý jestřáb. Vůbec mě to neoslovilo. Vojenské příběhy mě baví, a vojáky v Afghánistánu velmi repsektuji, ale toto bylo nepřesvědčivé. Prostě mě filmy jen o efektech nebaví. Navíc ten konec je taky na nic. Ewan mě tímto moc zklamal. 45%
Pedro24
Pedro24
1 504 bodů
9
Asi ten nejlepší příklad toho, když se ve válce něco zvrtne. Po asi 30 minutách začátku na základně, to začne být čistě nabušená akční záležitost, která je epická jak na koukání, tak na poslech.
SlavekMDFK
SlavekMDFK
1 021 bodů
8
Celkem solidní válečnej filmek ale nechápu, že by to někdo označil za nejlepší válečný snímek všech dob wtf :)
Dubínka
577 bodů
8
Většina filmu je velice dobře vizuálně udělaná, ale v některých částech filmu jsem se bohužel trochu nudil. Je to sice velmi pěkně natočené a taky docela realistické, ale Zachrante vojína Ryana u mně zůstává jako nejlepší válečný snímek nepřekonáno. Tady mohu pochválit herce, hudbu a hlavně vizuální stránku filmu, ale něco tomu podle mého k plnému hodnocení prostě chybí. Každopádně jako solidní válečný film to v pohodě obstojí, proto dávám 80%.