Zabíjení

77%
Zabíjení

Skupina mužů plánuje přepadení pokladen, umístěných poblíž dostihové dráhy. Marvin Unger - alkoholem zničený zlodějíček, Mike 0'Reilly - barman zaměstnaný u dostihové dráhy, policajt Ranily Kennan - hazardní hráč, který potřebu peníze na splácení dluhů a Johny Clay, autor plánu na přepadení, jenž byl propracován do nejmenších podrobností a v němž každý ze zúčastněných má sehrát svoji úlohu. Útočníci angažují ještě Maurice - zápasníka, který má zahájit bitku, odvracející pozornost hlídačů a Nikkiho - elitního střelce. Přichází dostihový den. Zpočátku všechno probíhá podle plánu, ale v určitém okamžiku se precizně připravený scénář bortí; zahyne Nikki, do akce za zamíchá Val, milenec ženy jednoho z útočníků, který téměř úplně překříží jejich plány. Clay se pokouší zachránit situaci a s kufrem plným peněz jede na letiště. Když přichází k pasové kontrole. zahlédne oknem, jak se vozidlo se zavazadly náhle otáčí, zavazadla z něj vypadávají, jeho kufr se otvírá a na letištní plochu padá déšť bankovek.




Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Dokonalý plán loupeže.. ale Murphyho zákon platí. Co se může pokazit, to se pokazí. Stanley Kubrick je mistr dramatizace a dokázal obyčejný plán loupeže zdramatizovat na maximum, stejně tak loupež samotnou i zajímavý záběr. Po technické stránce jsou však akčnější scény spíš nevydařené, ale o nich to ani tolik není. Mám oblíbenější Kubrickovi filmy, ale Zabíjení je také vysoce nadprůměrný snímek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
8
Killing jsem viděl několikrát, přesto si ho jako celek nedokážu zapamatovat. Vždy se mi vybaví jen několik dokonalých záběrů. Což je oproti další Stanleyho tvorbě rozhodně málo.
Fingon
16 886 bodů
8
1x Vychutnával jsem si svícení, ale tento žánr příliš nemusím.


Dodatečné informace

Původní název:
Killing, The (více)
  • USA Zabíjení
  • USA Killing, The
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,32 mil. USD

Powered byJustWatch