Strach a touha

58%
Strach a touha

Skupinka vojáků je v průběhu fiktivní války vysazena za nepřátelskou linií a musí zlikvidovat střežené vojenské držení.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Dílo Stanleyho Kubricka jsem já ze strany diváka završil paradoxně jeho prvním filmem, který natočil. Za mě je nejslabší, ale už v této prvotině je znatelný jeho rukopis. Napětí se dá krájet a napínavou dokáže udělat relativně obyčejnou scénu.. hudba, která film doprovází je také typická. Hluboké myšlenky, které postavy povídají košatou mluvou, to vše je Kubrick. Skvělá je i kamera, scénář však není žádná sláva a posílá celý film do nižších pater. I tak zajímavě natočený film.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Konečně HD, konečně plná kvalita! Na filmu je vidět, že Kubrick byl povoláním fotograf - puntičkářská kompozice obrazu je tu naprosto zásadní a vše ostatní jí ustupuje (někdy po střihu ani není potřeba stavět postavy do stejné polohy). To neberu jako výtku. Na film točený za vlastních pár peněz velmi vyspělé, a přestože asi nemůže být řeč o veledílu, skvělý kousek a zcela plnohodnotný film to je bez pochyby.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Málo skutečné hmatatelné hrůzy v příběhu o tom, co hmatatelný strach s lidmi provede. Téma fiktivní války na neznámém území tvoří chytrou a zajímavou kulisu a Kubrick byl už tehdy nadaný filmař s velkou obrazovou imaginací, ale scénář zkrátka ještě neodpovídá jeho probouzejícímu se géniovi. Řada působivě sestříhaných scén má dodnes svou kvalitu, ale mnoho pochybných a nepřesvědčivých zvratů plus zbytečně filozofující postavy sráží celou výpovědní hodnotu o úroveň níže. Pro Stanleyho fanoušky každopádně příjemně strávená hodinka...


Dodatečné informace

Původní název:
Fear and Desire (více)
  • USA Strach a touha
  • USA Fear and Desire
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,05 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch