Pravidla moštárny

81%
Pravidla moštárny
Homer vyrůstal v sirotčinci, kde byl jeho velkým chráněncem doktor Larch. Zásluhou výuky tohoto moudrého muže se svébytným pohledem na svět, se během let stal skvěle připraveným lékařem bez diplomu a dobrým člověkem. Homer je sirotek, který celý svůj život strávil za zdmi sirotčince, kde se stal žákem doktora Larche - muže, který Homera naučil nejen jak být skvělým lékařem i bez diplomu, ale i jak být dobrým člověkem, který ví, co je správné. Homer však pochopí, že život není jen v ordinaci, a tak se vydá na jablečnou farmu, kde prožívá i velkou lásku... Film o smutku, radosti, lásce i životních zkušenostech se dočkal sedmi oscarových nominací, proměnil však jen dvě - za mužský herecký výkon ve vedlejší roli (Michael Caine) a nejlepší adaptovaný scénář (který napsal John Irving).(oficiální text distributora)



Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
8
Vynikající snímek. Nechápu z jakého důvodu jsem se filmu tak dlouho vyhýbal, ale teď jsem svůj rest napravil. Pravidla mošťárny jsou dojemným a smutným snímkem, který jedno oko nenechá suché. Vůbec se nedivím tomu Oscarovi za scénář, protože jak děj, tak hlavní postavy jsou napsané s naprostou dokonalosti. Technická stránka filmu je samozřejmě také dokonalá. Tobey je v hlavní roli úžasný což platí i pro zbytek obsazení. Maximální spokojenost
kunafix
kunafix
20 052 bodů
6
Dycky jsem si řikal, že John Irving piše knižky, který by mě asi nebavily... což je asi pravda, ale jako film to na mě funguje. Pěkná kontroverze nejen kvůli potratům, ale i kvůli černošské lásce (nebudu napovídat, jak to myslim) a nevěře. Solidní herecké obsazení, před tím, než Tobey Maguire zkurvil svou kariéru Spidermanem. Krásná Charlize, moje oblíbená. Nejlepší role Delroye Linda. Michael Caine jako (skoro) vždy geniální, k tomu role jakoby šitá přímo pro něho. Viděl jsem to dva až třikrát, ale myslim, že už stačilo... i když film je to určitě kvalitní a dobrej.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
6
Nebylo to tam. Hallstrom mi zatím vyloženě sedl jen s Čokoládou, a tady po tom silném příběhu zase jen tak klouzal. Maguire, ikdyž ho moc nemusím dost dobrý (ikdyž škoda Lea, že tohle nevzal) a fakt, že tohle mohl točit Svěrák, taky trochu zabolí.


Dodatečné informace

Původní název:
The Cider House Rules (více)
  • USA Pravidla moštárny
  • USA The Cider House Rules
  • USA Cider House Rules, The
  • USA Gottes Werk & Teufels Beitrag
  • USA Las normas de la casa de la sidra
  • USA Le regole della casa del sidro
  • USA L'Œuvre de Dieu, la part du diable
  • USA Pravidlá muštárne
Premiéra v ČR:
12. 10. 2000
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
24 mil. USD
Tržby:
88,5 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:

Podobné


Powered byJustWatch