6. den

61%
6. den
Plakát traileru

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Slušný sci-fi thriller na téma klonování. Scénář není ničím výjimečný, dobré zpracování a u každého fanouška Arnieho ( mezi které se počítám i já ) má každý jeho film automaticky nějaké to procento navíc. Stravitelný nepřepálený film s pěknou zápletkou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
5. července 1996 byla naklonována ovce pojmenována jako Dolly, která byla prvním savcem úspěšně naklonovaným ze somatické buňky dospělého jedince. Následně vyvstalo mnoho otázek týkajících se samozřejmě i člověka. Dal by se také naklonovat? A jak by to potom v životě vypadalo? Vedli se debaty a to by nebylo, aby se toho také nechytili filmaři a nenatočili o tom film. A nebylo jich málo. Tento je jeden z nich, kde si hlavní roli střihl Arnie a jelikož tu jde o klon, tak opět přímo dvojroli. Děj není nijak složitý, takže je veden k pochopení a hlavně k uchopení faktu nebezpečí, jaké mimo jiné může klonování člověka přinést. Děj má tedy myšlenku, který zase není veden jako nějaká agitace. Příběh má vtip, přiměřenou akci a hlavně dramatičnost. Zatím se jedná stále o sci-fi, ale kdo ví, co v budoucnu bude a nebude.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Já si to prostě užil... Není to sice Cameron, ale alespoň ten Arnie tu zůstal... I přese všechny ty boty a kameny, které film divákovi hází pod nohy, je to v podstatě příjemná jednorázovka.


Dodatečné informace

Původní název:
The 6th Day (více)
  • USA 6. den
  • USA The 6th Day
  • USA Šiesty deň
Premiéra v ČR:
4. 1. 2001
Země původu:
USA
Rozpočet:
82 mil. USD
Tržby:
96,09 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch