Matrix Reloaded

79%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
jvempire
jvempire
1 208 bodů
6
Akčnější a velkolepější pokračování už opravdu ničím nevybočuje z lehkého nadprůměru.
voleman
voleman
927 bodů
8
Přeci jen ne tak skvělé jako první Matrix, ale to se asi dalo čekat. Má to samozřejmě slabší děj, a celé je to trochu zmatečné . Po více shlédnutích a spojení s Matrixem Revolutions to celé sice funguje, ale přeci jen na 5* to není. Co určitě stojí za pochvalu jsou ovšem znovu vynikající triky, zvuk, režie a herci. Akční scény jsou sice perfektně natočené, ovšem je jich tam skoro až moc a někdy máte pocit že se opakují. Vrcholem je pak skoro legendární scéna na dálnici, které se ale vytknout nic moc nedá. Druhý Matrix je prostě mnohem akčnější a příběhově mnohem slabší než jeho předchůdce. Stále se však jedná o velmi kvalitní akční sci-fi, které se ve spoustě věcech určitě povedlo. 80%
Bibly_km7
Bibly_km7
489 bodů
7
Je Matrix Reloaded horší ako prvý diel? Áno. Nejedná sa ale vôbec o katastrofu a stále ide o nadpriemerné sci - fi s výborným tempom a s akčnými scénami, ktoré majú svoj vlastný jedinečný štýl (občas niektoré skoky a pohyby naozaj rozosmejú, niektoré scény sú prehnane dlhé). To dotvára výborná hudba, ktorá proste k scénam nesmierne sedí. Príbeh solídne nadväzuje na prvý diel, a aj keď nemá takú kvalitu, celkom dobre funguje ako stred triológie. Čo už je ale horšie je jednoznačne scenár, a to, čo robí s postavami, ktoré veľakrát pôsobia neprirodzene aj na svet matrixu. Napríklad niektoré romantické scény Nea a Trinity boli naozaj cringe a nepochopil som prečo Neo v súboji s Agentom Smithom jednoducho neodletel preč, ako to urobil neskôr vo filme, a radšej sa tam 10 minút vlastnoručne mlátil s jeho 100 kópiami (samozrejme by sme potom nedostali tú samotnú nadupanú akčnú sekvenciu, no z pohľadu logiky to proste nedáva zmysel). Veľakrát Neove schopnosti proste pôsobia nekonzistentne. Ostatní agenti matrixu značne zoslabli, čo pravdepodobne zapríčinil ich presun na druhú koľaj a vo filme už nepôsobia tak hrozivo ako v jednotke. Menej výrazne na mňa pôsobili aj vedľajšie postavy ako Morfeus a Link, ktorí mohli dostať viacej priestoru. Len dodám, že koniec priniesol zaujímavú zápletku, ktorá pekne pripravila pôdu pre tretí snímok.
  • Hudba v akčných scénach
  • Kreativita
  • Tempo snímku
  • Scenár
  • Slabšie vedľajšie postavy
Llucinka
411 bodů
10
První díl Matrixu nás naučil jak přežít a přijmout realitu takovou, jaká je. V pokračování se ukáže, že příchod Vyvoleného měl katastrofální důsledky na vývoj Matrixu, jelikož se začne strojům vymykat z rukou. Hlavní dějová osa se ale upíná k Sionu, kam míří tisíce sentinel z Města strojů s jediným účelem najít a zničit. Vyvolený tak bude stát před nejtěžší volbou svého života.
Annie555
Annie555
354 bodů
8.5
Není to první díl, to ani zdaleko. Ve výsledku to však není vůbec špatné. Filmaři se bohužel pustili do náročnějších efektů, na což neměli dobrou techniku a některé momenty vypadají jako z počítačové hry - hlavně moment kdy Neo bojuje se stovkami Smithů. Film nemá takovou úroveň jako první díl, ale na pokračování to není špatné.
Pepazdepa
269 bodů
8
Vizuální stránka filmu je naprosto dokonalá (což vynikne na velkém plátně) a akční scény jsou prostě úchvatné, horší je to ale s dialogy. Některé z nich jsou až k smíchu, první rozvláčná půlhodina mi místy připomněla Star Trek. "Filozofické" pásáže jsou pro změnu až příliš intelektuální, aby jejich myšlenky dokázal divák vstřebat hned napoprvé. První Matrix byl v tomto mnohem stravitelnější. Reloaded je zkrátka jiný, rozhodně dobrý a v žánru sci-fi jde o skvělou podívanou. Jedničce se ale nevyrovná, ať už kvůli takřka nulové charakterizaci nových postav, tak svým tempem. Snímek působí zdlouhavě kupodivu i v některých akčních scénách.
vilma1
119 bodů
8.5
První film bomba, tento o hodně slabší..