Expresní zásilka

68%
Expresní zásilka
Plakát traileru

Uhýbání se před rychle jedoucími auty, bláznivými taxikáři, otevřenými dveřmi a osmi milióny nevrlých chodců je denním chlebem Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), nejlepšího newyorského hbitého a průbojného cyklo-messengera. Chce to speciální výcvik jezdit na fixie – super lehkých kolech na jeden převod, bez brzd a mezi jezdci, kteří jsou méně zdatnými cyklisty a sebevražednými magory, kteří riskují to, z nich zbude mastný flek na chodníku pokaždé, když vyjíždějí do ulic.

Ale chlápek, který je zvyklý vystavovat svůj život takovému nebezpečí, se dostane do takové situace, na kterou není zvyklý ani on. Při rutinní dodávce se jeho život změní v honičku na život a na smrt, která se odehrává v ulicích Manhattanu. Když Wilee vyzvedává svoji poslední obálku během dne, zjistí, že tenhle balíček je jiný. Tentokrát se ho někdo skutečně pokouší zabít.  




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
7
Podobný snímek už natočili němečtí tvůrci po názvem 'Smrt in-line'. Je to taková ukázka toho, že být kurýrem nemusí být žádná legrace. Nikdy se neví, co kdo pošle a kdo všechno to bude chtít získat. Kurýr však za převzatou zásilku do doručení ručí, takže jí musí chránit stůj co stůj. I když ji bude chtít i třeba takový chlápek ohánějící se policejní plackou. A tak snímek předkládá nezvyklé honičky na kolech v ulicích Manhattanu. Adrenalinová jízda má spád, nepřehání se zde s efektama a netlačí se na pylu, takže je příběh srozumitelný a dobře uchopitelný. Scénář je velmi jednoduchý, což znamená, že o nečekané zvraty nemůže být ani řeč. Všichni, co své role odehráli převážně na kolech, podali úctyhodný výkon. Už jenom při pohledu na Josepha Gordona-Levitta mě boleli nohy. Nejedná se tedy o špatný film. Svojí jednoduchostí nemusí nadchnout každého, ale to už je věc názoru.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Největší zbraní Premium Rush je to, že na začátku nasadí vysoké tempo a drží se ho po celý film. Příběh není sice nijak zvlášť originální (až na to prostředí), ale stylová kamera a libový záporák z tohohle snímku dělají nenáročnou akční podívanou, u které člověku při sledování není trapně (což fakt není často). Víc takových filmů. 7.5/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Divoká jízda a to nejen na kole. Fajn byly vtipné situace i
  • humor
  • hlášky
  • napětí

Dodatečné informace

Původní název:
Premium Rush (více)
  • USA Expresní zásilka
  • USA Premium Rush
  • USA Hitna isporuka
  • USA Perigo por Encomenda
Země původu:
USA
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
31,08 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Expresní zásilka je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch