TBH

58%
TBH
První hraný seriál, který byl natočen pro web České televize, vypráví o hledání hranic v bolestném světě dospívání a manipulativních sociálních sítí. V deseti epizodách líčí, jak nezdařený střelecký útok navždy ovlivní životy několika studentů jedné brněnské střední školy. Co všechno změní v kolektivu, kde dosud krutá pravidla určovali kluci z florbalového mužstva a jejich obdivovatelky – dívčí parta, která sama sebe nazývá Bitchez? (Česká televize)




hrumsrt
hrumsrt
10 519 bodů
2
Tady někdo žije v opojení mainstreamových amerických seriálů, které v posledních letech tolik braly na ohlasech. Jenže ono to tak funguje proto, že je to z USA a s těmi tématy vesměs první velké převedení na velké plátno. Ale tady to působí naprosto uměle a ta snaha vytvořit tomu reálný ekosystém je až trapná. Sice je fajn vidět nějaký produkt z Brněnské kotliny, ale to mě neobměkčí. Jasně, že se tady z toho může nějaký průměrný divák České televize zbláznit, jak děsně revoluční a osvícené to je. Tomu je ale proto, že žije v bublině a neví, co se děje za oceánem, Tudíž tahle amerikanistická slátanina je vlastně pohled do světa dnešních teens, až na to že není! Postavy jsou klidně i v pohodě, ale za ten krátký čas si k nim vztah úplně nevytvoříte. CO ale bije do očí jsou ty šroubovité dialogy, a jak amatérsky jsou odvykládány. Příběhově se to vleče a není to vůbec nic nového. Fakt koho napadlo šroubovat americká témata do Líšeňské základky je úplný exot! Jedinou výhodou je, že si tím protrpíte dvě hodiny a máte to za sebou. 25%
davus.p
1 323 bodů
2
"Já jen že jsem viděla ty memíčka, a... musíš to mít teď těžký. Kdyby sis chtěla třeba promluvit, tak jsem tady. Vím jak ti je." "Zničils mojí rodinu, můj vztah i moji reputaci! Opovaž se mi ještě zasahovat do života!" Takhle se podle Lucie Kajánkové spolu baví současná mládež. Pravda, natočit uvěřitelný teenage drama, který nešustí papírem a troufne si i něco sdělit, je těžký. Opravdu hodně těžký. TBH svojí toporností jenom dokazuje, jak náročnej úkol to je. Ten cringefest jsem vydržel asi do půlky druhýho dílu. U jinejch televizních projektů si člověk může říct "je to sice kokotina, ale aspoň je v tom solidní řemeslo", ale tohle je natočený tak příšerně, že kdyby dali těm středoškolákům víkendovej kurz filmovýho vyprávění a pak jim přenechali režii celýho seriálu, dopadlo by to nejspíš mnohem líp. Jediný, co si zaslouží pochvalu, je Martina Jindrová v hlavní roli (proto aspoň jedna hvězdička), ale pro všechno ostatní se na to opravdu těžko kouká.
Karleek
897 bodů
6
Jeden z mála pokusů české kinematografie o teen drama. Nezaujme ničím, co už jsme neviděli, ale i přesto se vcelku povedl. Postavy jsou napsány vcelku dobře, až na pár extremistických jedinců, kteří se chovají, jako by je napsal šedesátník, co si přečetl jeden článek o Gretě Thunberg a jeden článek o TikToku a podle toho si udělal vizi dnešní mládeže (koukám se na tebe, Májo). Příběh se motá a motá, ale paralelně do sebe postupně zapadá.

Dodatečné informace

Původní název:
TBH (více)
  • Česká republika TBH
Premiéra v ČR:
17. 2. 2022
Distributor:
Česká televize
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Předplatná