Muži, kteří nenávidí ženy

77%

Komentáře a recenze 52

Dle počtu bodů
farb
farb
2 064 bodů
9
Převod postav, převod knižní story, filmařský postupy - všechno perfektní. Každé políčko filmu je bez jediné chybičky dovedené k absolutní dokonalosti.
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
7
Fajn remake, ještě víc fajn Fincherův rukopis. Je to správně temné, má to pár skvělých kamerových záběrů a atmosféra švédského severu by se dala krájet. Rooney je skvělá Lisbeth, Craig poněkud chladnější. Ale asi to tak mělo vyznít. Na konci filmu jsem si ale uvědomil, že mě to nijak extra nezasáhlo.
naineko
naineko
1 538 bodů
10
Četl jsem knihu, takže mě film dějově neměl čím překvapit. Dlouho jsem to odkládal. Nakonec z toho bylo velmi milé překvapení. Záběry, střih, gradace a hlavně až neuvěřitelné propojení obrazu s hudbou/zvukem (Trent s Atticusem odvedli úžasný kus práce).
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
9.5
Ano opravdu tato americká verze je lepší než švédská. I Daniel Craig je lepší Mikael Blomkvist než švédský. I Rooney Mara je lepší Lisbeth než Naomi Rapace, která se díky této trilogii dostala do Hollywoodu. I když jsem znal knihu i švédský film, přesto jsem byl napnutý do poslední minuty. Doufám, že bude i druhá a třetí adaptace v americké produkci.
Pajmen
1 204 bodů
6.5
Nebylo to špatné. Jen zbytečně dlouhé. Moje hodnocení asi ještě klesne, až uvidím původní švédskou adaptaci. Je zajímavé vidět Jamese Bonda v situaci, kdy si s nožem netroufne do boje proti muži s pistolí. Daniel se na tu roli hodil, o tom žádná. A Rooney Mara je úplně ale úplně mimo a zároveň je strašně cílevědomá. Inu, severská to žena.
michaela159
michaela159
1 045 bodů
7
Dobrý film s Danielem Craigem v hlavní roli. Zápletka je osvěžující, místy až k neuvěření.
myllyn
myllyn
885 bodů
9
nečetl jsem knihu a neviděl původní švédský film ale tento film davida finchera, mě stejně jako předchozí davidovy filmy přikoval k obrazovce a nenechal mě ani na vteřinu napětím vydechnout. nyní jsem už viděl úplně všechny filmy davida finchera.
javor6
javor6
530 bodů
6
*** - Neviděl jsem původní film a nečetl knihu. To první možná jednu hvězdičku přidalo. Slyšel jsem o švédském originále docela dost a myslím, že kdybych ho měl srovnávat, asi by, jako ostatně vždycky, vyhrál originál. Nemám rád replikování, ovšem Craig nehraje špatně a když už nic, Fincher nastolil absolutně dokonalou atmosféru. To, co filmu chybělo, je však něco jiného fincherovského. Prostě já jsem ještě pořád namlsaný filmem Se7en a proto mě tento film nemůže uspokojit. Celý případ byl projet povrchně a vlastně ten film nebyl vůbec o něm. Místy jsem cítil vzduchoprázdno. Nicméně Rooney Mara si zahrála taky slušný part. Z tak pěkné holky udělat takovou obludu? Nevím :-D ... chudáci její rodiče, jestli je vzala na premiéru. Každopádně Fincher nedostatečně vysvětlil, proč se Lisbeth do Mikaela zamilovala a to beru za největší křivdu na divákovi... Fincher jen ukázal vychtlé tělo a drobná prsa a vlastně neřekl proč. Proto, i přes fantastický vizuál a atmosféru, musím dát pouho pouhé tři hvězdy. - maple6
surowka
303 bodů
9.5
velmi dobry film skoro k neuvěření že ho natočili amici , ale už i divnější věci se staly