Czech Made Man

62%
Czech Made Man
Plakát traileru
Příběh sleduje jednu nečítankovou kariéru. Od otloukánka z chudé rodiny alkoholika, ke králi internetových domén. Nemožné je možné, padají normy, konvence, pravidla. Už jako kluk pochopí, že spolehnout se musí jedině sám na sebe. „Totáčem“ 80. let kličkuje nepříliš vzorově a přelomový listopad prožije rovněž nezvykle - mezi blázny v léčebně. Po revoluci už to jede, ba letí. Nahoru, ale i dolů. Do Německa a zpátky. Na Pankrác a zpátky. Do Číny a zpátky. Vše je tak snadné, až je to k smíchu (ale i tzv. „vo hubu“). Může za ten rozlet chytrost nebo vychytralost? Z netušených a nekonečných možností internetu vyroste ve finále virtuální blahobyt. Hrdina má všechno, dokonce plánuje hodně netradiční rodinu… Vypadá to na happy end, ten se ovšem stylově zvrtne.



Recenze: Czech Made Man

Kinobox.cz
50%

Takhle Czech Made Mana nelze při vší úctě ke všem zúčastněným (včetně cameo role Václava Havla!) hodnotit jinak než jako produkt kolektivní plytkosti. Tvůrci se nadchli pro jakýsi životní příběh (snímek je údajně inspirován osudy skutečného člověka, který film také do značné míry financoval) a zapomněli, že filmové vyprávění má trochu jiné nároky a zákonitosti než pokec u piva.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3.5
Další z mnoha českých,který mne svým obsahem a formou příliš neoslovil. Jan Budař je fajn a občas i dokáže slušně pobavit,ale není to zas tak výborné,aby jsem byl dostatečně spokojený. Tomáš Řehořek se nejspíše inspiroval Guyem Ritchiem,jenže nedosahuje takových kvalit,aby dokázal smysluplně odvyprávět celý děj.
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
1
Fakt děs-běs, sice je to dobrý nápad - společenská satira polistopadového Česka, ale řemeslně hrozně amatérská, nedotažená, polopatistický komentář ke všem fázím děje, Budař v nekonečném sledu bizarních převleků ... Bizarní - to je asi nejlepší a nejshovívavější možná charakteristika tohoto pokusu - o filmu se dá mluvit jenom stěží (dnes ho vidím podruhé a je to určitě naposledy).
  • (malé) za vtipný konec a výborně hrajícího Norberta Lichého (ale ten je dobrý ve všem)
  • (velké) za vše korunující herecké obsazení: Brožová, Kočičková, Magnusek (!!!)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 298 bodů
2
Nebýt Čech, napíšu "jakýsi východoevropský režisér si hraje na Guye Ritchieho" a budu to brát jako úsměvnou frašku. Něco jako Bollywoood. Jako Čech se ale musím cítit vyloženě v ohrožení. Budou snad takhle vypadat naše filmy? Z bláta do louže!

Dodatečné informace

Původní název:
Czech Made Man (více)
  • Česká republika Czech Made Man
Premiéra v ČR:
17. 4. 2024
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch