Američan

63%
Američan

Americký thriller o vrahovi Jackovi, který se skrývá v Itálii před svou poslední vraždou. Na italském venkově se spřátelí se zdejším farářem a prožívá milostný vztah s krásnou Clarou. Nesmí ale zapomínat na své poslání.




Recenze: Američan

Kinobox.cz
75%

Je jen škoda, že je snímek natolik svázán nepsanými pravidly uměleckých filmů. Konec nemá díky tomu jak překvapit. Je nevyhnutelným důkazem toho, o co šlo tvůrcům především – vyhnout se Hollywoodskému pozlátku. To se, pravda, povedlo. Mince má ovšem dvě strany. A tak zatímco klišé mainstreamu bylo popřeno, klišé nezávislé scény je naopak vrchovatě naplněno.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
6
Banální až na kost. Okoukané, neobjevné a přitom viditelně přesvědčené o svojí hloubce. Nejhorší druh filmu - arogantní a přitom prostý jak Slabikář.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
2
Uplná slabota. Málokdy se mi stane, že mě na filmu nejvíc bavily nahy žensky, ale tady to tak je. Zbytek je totiž uplně nezajímavej. No jo, staví nějakou zbraň, no tak fajn, ale ať si ju klidně staví a mě dá pokoj. Z celyho filmu jsem si užil jenom tak 5 minut, zbytek se táhl jak pekelně horkej dusnej den s kocovinou v práci.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
6
Nějak se s těmi Corbijnovy artovkami trápím. Stejný pocit jsem měl u Control - tzn že to nebylo špatné, ale něco mi u toho chybělo, abych měl z Američana mnohem lepší výsledný dojem. 6/10

Dodatečné informace

Původní název:
The American (více)
  • Velká Británie Američan
  • Velká Británie The American
  • Velká Británie A Very Private Gentleman
  • Velká Británie El americano
Premiéra v ČR:
2. 12. 2010
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
67,9 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Američan je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch