Dějiny násilí

74%
Dějiny násilí

Tom Stall si poklidně žije s manželkou a dvěma dětmi v malém městě Millbrook ve státě Indiana. Jediná noc však navždy změní jejich životy. Tom svou rozhodností zmaří loupež, ke které dojde v jeho bistru, čímž zachrání mnohé ze svých zákazníků i přátel. V sebeobraně při tom dva z hledaných kriminálníků zabije. Je prohlášen hrdinou a ze dne na den se z něj stává mediální celebrita. Tato sláva mu však není zrovna příjemná a chce utéci zpět ke svému předchozímu životu. Jenže tu se ve městě objeví tajemný a nebezpečný muž Carl Fogaty, který tvrdí, že Tom mu v minulosti ukřivdil. Tom a jeho rodina se musí bránit křivému nařčení a vyrovnat se s náhlou změnou jejich každodenní reality. Jejich vztah je vystaven zkoušce a oni jsou najednou nuceni postavit se tomu, co leželo ukryto pod povrchem...




Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
8.5
Na Cronenberga je to celkem normální a drží se při zdi. Což je tentokrát rozhodně ke prospěchu věci. Snímek se tváří jako story o šťastné rodince,tedy dokud nepříjde zlom a na povrch se nedostane pravda o hlavním hrdinovi. Velmi slušně natočeno a i přes jednoduchý scénář snímek nenudí. Herci jsou výborní a násilné scény vypadají dobře.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
8
Drsný a realistický pohled na život člověka s temnou minulostí, který ji chce nechat zapomenutou. Má rodinu, úspěchy, vlastní bistro, je oblíben. Vcelku se mu daří až do doby, kdy jeho bistro přepadnou dva neřádi a on je v zápalu sebeobrany zastřelí. A to způsobilo mediální ohlas a tím i dostihnutí oné minulosti. A poklidný život je v tahu. Silný příběh odvyprávěn artovým stylem neoslní každého a je to škoda. Je to mistrovsky napsáno a každý, kdo tu vystupuje, dal do své role úplně všechno. Divák z nich cítí prožitky a snad i myšlenky. Každý tu má své místo a něco znamená. Filozofie snímku není jednoduchá, jak by se zdálo. Změní násilí člověka a nebo ne? Snímek je vlastně takovou nemalou studií. Pomáhají k tomu i dosti brutální záběry jako třeba odstřelený kus obličeje, nebo přeražený nos. Jak se potom člověk cítí. Co to s ním po psychické stránce udělá. Rodina nic neví, a náhle toto. Dá se s tím vůbec vyrovnat a pokračovat dál? Tento příběh napoví, ale jak je patrné ze závěrečné scény, vytvoření názoru je ponecháno na divákovi. Takový námět není originální, ale takto zpracovaný rozhodně ještě nebyl.
Pete69
Pete69
31 382 bodů
7
Jednoduše podány příběh bývalého mafiána, který změnil život a začal žít slušně..minulost ho však dohnala. Pohodové tempo, klidná kamera, dlouhé záběry.. to mi sedí. Na příběhu ani na snímku samotném však neshledávám nic výjimečného. Pohodová a příjemná podívaná za 70%.

Dodatečné informace

Původní název:
A History of Violence (více)
  • NSR Dějiny násilí
  • NSR A History of Violence
  • NSR História násilia
  • NSR Historia przemocy
  • NSR Historia shel Alimoot
  • NSR Povijest nasilja
  • NSR To telos tis vias
  • NSR Una historia de violencia
  • NSR Una historia violenta
  • NSR Une histoire de violence
Premiéra v ČR:
10. 11. 2005
Země původu:
NSR, Německo, USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
32 mil. USD
Tržby:
60,74 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Dějiny násilí je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch