Čtyřlístek ve službách krále

49%
Čtyřlístek ve službách krále
Plakát traileru

Rozepře císaře Rudolfa II. se zrádným alchymistou Kellym a neuvážený královský slib vydává všanc nejen Svatováclavskou korunu, ale i blaho celého království. Podle hvězdopravců jedině podivné bytůstky ze vzdálené budoucnosti mohou zachránit korunovační klenoty i celou zemi před zkázou... Tak začíná velké filmové čtyřlístkové dobrodružství Fifinky, Myšpulína, Pindi a Bobíka ve služnách krále Rudolfa, příběh plný napětí, dramatických i humorných situací, dynamický, vtipný se souspou nečekaných zápletek a překvapení.




Recenze: Čtyřlístek ve službách krále

Kinobox.cz
40%

Nejen, že není jasné, o co vlastně padouchům jde, ale i kladné postavy udělají občas nějakou strašnou pitominu / sviňárnu, aniž by bylo nějak vysvětlováno, proč to udělaly a proč se tomu následně nikdo nediví. Například "Máme mít doma Kámen mudrců, ale nevíme kde, tak pojeďme k rybníku, nasbírat tam co nejvíc normálních kamenů."


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3
Je neuvěřitelné co u nás vzniká v roce 2013. Zatímco animované filmy ve světě bortí hranice smyslového chápaní,tak u nás jsme teprve začali chápat rozdíl mezi 2D a 3D. Čtyřlístek je jen ukázkou jak vlastně zle na tom jsme. Největším problémem je skloubit aspoň ucházející příběh s prapodivnou animací na kterou jsme v naších končinách mistři.
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
0.5
Naprostá, koncentrovaná a čistá hrůza. Ani to nejzlobivější dítě se nedá nutit, aby se na to dívalo třeba pět minut.
  • dabing (ale těm hercům opravdu nezávidím jejich práci - ale za tu dávám těch pět procent)
  • námět, scénář, režie
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
10
Český mnohagenerační dětský komiks se dočkal filmového animovaného z pracování. No konečně. To to trvalo. Koncem 80. let sice vznikal večerníčkový seriál, ale ten byl ukončen a stihly se udělat pouze tři díly. Zpracování komiksu se povedlo. Počítačová animace je plynulá a ničím nerušená. Nejedná se však o 3D a je to dobře. Obrázky jsou věrné, skopičiny a humor identický, příběh jednoduchý akorát pro děti. Ano, je to pro děti, takže dospělý divák jen bude kroutit nepochopitelně hlavou, co že to zase je. Vyprávění příběhu nikam nespěchá, a je srozumitelný. Překvapením je dobrodružná napínavá atmosféra odlehčená již zmíněným humorem a skopičinami. Scéna ze dvora Rudolfa II. hodně připomíná Jana Wericha ze snímku Císařův pekař. Těžko říct, jestli v tom byl úmysl. Pocta komiksu se povedla a zbývá jen doufat, že se tvůrci rozhodnou natočit další. Jedno přání by přeci jen bylo. Bobík by mohl mít daleko hlubší hlas.

Dodatečné informace

Původní název:
Čtyřlístek ve službách krále (více)
  • Česká republika Čtyřlístek ve službách krále
  • Česká republika Lucky Four Serving the King
  • Česká republika The Four-Leaf Clover Serving The King
Premiéra v ČR:
28. 2. 2013
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch