Vetřelec 3

72%

Komentáře a recenze 42

Dle počtu bodů
Pajmen
1 204 bodů
9
Vetřelčí sága mě uchvátila a i tento film mi zapadá do koncepce. Jsem radši, když je každý film něčím jiný a přitom je to dohromady celistvý příběh. To úzce souvisí s obsazením režisérského křesla a to se i do třetice všeho dobrého povedlo.
Punisher
Punisher
847 bodů
6.5
Dle mého názoru nejslabší díl série. Děj tohoto díku mě moc nezaujal, přesto místy má stále dobrou atmosféru (honičky, náhánění,..)ale závěr filmu taky za moc nestojí. Další věcí co se mi na filmu nelíbí je hodně do očí bijící počítačové zpracování vetřelce. Film je tak pouze na shlédnutí pro doplnění série, ale rozhodně ne k tomu, abych se k němu s nějakým nadšením vracel.
memphistto
499 bodů
9
Všemi zatracovaný třetí díl nebyl až tak špatný, jak se může zdát. Kromě několika horších okamžiků a mezer ve scénáři, je to velmi zajímavý a napínavý počin. Dějově opět nic stejného jako v předešlých dílech, takže těžko srovnávat. Pro mě tudíž těsně za prvními dvěma díly.
Llucinka
411 bodů
10
U téhle série se vystřídali 3 velice odlišní režiséři, ale krásně to do sebe zapadlo. Spousta lidí tento třetí díl odsuzuje kvůli depresivnímu konci, ale mně to přišlo normální a logické vyústění. K tomu ta epická hudba... Škoda, že i Blomkamp chce tenhle film odsunout do nevědomí při natáčení pátého dílu.
polopaticky
361 bodů
7
Nejslabší článek z celé série, který navíc vypadá úplně jinak než ostatní díly. Depresivní atmosféra je tu nastolena v plné porci, ale až ve skutečně takové, že je to ke škodě a prostě ve srovnáví s napínavou jedničkou, super akční dvojkou a více méně béčkovou, ale přesto zábavnou čtyřkou je to jenom hyper depresivní nuda. Nejslabší Fincher.
Narcipes Freak
Narcipes Freak
308 bodů
8
Špatný vetřelci prostě nejsou. Pokud počítám původní sérii a ne nějaký debilní kříženiny s jinejma sériema. Tohle není vyjímka i když podle mě určitě nejslabší díl vůbec. Já se bavil i tak a alespoň to zasazení do trestanecký kolonie je zajímavý. Kdyby nic jinýho - a určitě si tam najdete i jiný věci.
MiLaCzech
MiLaCzech
123 bodů
8
Po návštěvě kolonie na LV-426 se posouváme na planetu Fiorina 161 kde nás čeká exkurze do místního vězeňského komplexu. Film opět dokázal zachytit až klaustrofobickou ztísněnou atmosféru s povedenou partou trestanců a jedním xenomorfem.
  • klaustrofobická ztísněná atmosféra
  • posunutí příběhu
ANDY91
96 bodů
7.5
Vetřelec je věc, která mi kdysi docela rozklepala kolena v kině. Od té doby k němu přistupuju s respektem. Všiml jsem si, že z něho notně nasával inspiraci i můj oblíbený Červený trpaslík. Hudba a některé záběry jsou z něj doslova vykradené.
VertigoX
22 bodů
Pôvodná verzia z roku 1992 je filmový mrzák - zaujímavé videoklipové scény, odhaľujúce skutočné ambície Fincherovho pôvodného zámeru, sú zlátané dokopy s nevýrazným mišmašom producentského diktátu. Schopnosť strašiť po dvoch predchádzajúcich dieloch skĺzla z dômyselného budovania atmosféry na lacné a hrubé ľakačky, či detaily znetvorenín. Zato špeciálna verzia z roku 2003, v ktorej sa producenti už snažili ísť Fincherovou cestou (hoci on sám už nechcel), to už je iná káva. Atmosférický, energický, zábavný film. Človeka až zamrzí, že vzniklo Votrelec: Vzkriesenie. Pôvodná verzia u mňa za 40%, zato špeciálna minimálne 75%