Vetřelec 3

72%

Komentáře a recenze 42

Dle počtu bodů
avenis
avenis
8 202 bodů
7
Rok neurčen, mariňácká kosmická loď Sulac, planetka Fiorina s vězeňskou kolonií. Opět přežívá pouze Ripleyová a smrt Newt hned zkraje navodí pocit zmaru. K čemu to všechno bylo...?
Sigourney bylo v jedničce 30 let, tady už je jí 43 a vzhledem k tomu, že prožila značnou dobu v hibernaci, vůbec to nevadí. Trojka je hlavně akční, ale taky dost psychologická. Ripleyová je "těhotná" a dokonce má být matkou Matky. Její sebeobětování je jen dalším pokusem o nemožné...
Předání režisérského žezla Davidu Fincherovi vůbec není špatné.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
Depresivní,..klaustrofobický,..temný,..skličující režijní debut Davida Finchera
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Debut dnes už kultovního režiséra Davida Finchera a debut velmi vydařený. Skvělé pokračování slavné série o vetřelcích. Sigourney opěr ve formě navíc bez vlasů. ale stejně jí to sluší a je ještě tvrdší než kdy jindy. Navíc prostředí věznice plné vezňů, strachu, jednoho odporného vetřelce, který se vyklubal tentokrát ze psa. Navíc skvělá honička u konce filmu a famózní finiš. Sice nejde už o tolik skvělou zábavu jako v případě předešlých dílů, ale rozhodně jde o důstojné pokračování.
kedl
kedl
6 380 bodů
7.5
Po jedničce která ve mě nezanechala žádnou výraznější stopu a akčně mariňácky nabyté dvojce, přišel Fincher se svojí deprimující atmosférou, která se liší od obou předchozích dílů a to mě dostalo, nemám nic proti prvního Scottovu Vetřelci, ale Fincher umí navodit "špinavou, deprimující" atmosféru podle mého gusta.
jirka26
6 288 bodů
8.5
DAlší skvělí Fincher, viděna SE(vidět SE je nutnost, je to úplně jiný pohled na V^3).
Floridsky
4 376 bodů
10
Nejenže je to první film Davida Finchera, ale také první Vetřelec, kterého jsem viděl. Mimochodem tento díl byl dlouhou dobu můj nejoblíbenější. Po zhlédnutí Director Cutu měním na plný počet, protože je to zkrátka úžasný film. Sice nedosahuje kvalit jako jeho dva předchůdci, ale vede si skvěle a jde o obstojné ,,zakončení". Výborní herci, i malé role hrají parádně. Scénář promyšlený a režie, co si budem povídat, už tehdá to byl klasický Fincher. První díl byl skoro čistě horor, druhý spíše akčňák a trojka je ponurý psychologický až depresivní thriller/horor, tak jak to známe z jeho dalších projektů. Krom Vetřelce jsou tu hrozbou i vězni, banda těch nejhorších. Vrazi, násilníci, pedofilové a uchyláci, někteří dokonce fanatici, jenž začnou Xenomorfa uctívat jako boha. Tísnivá atmosféra a napětí se jen hrne. Kamera je naprosto úžasná. Záběry na povrchu mistrovské a celkově se mi líbí ten styl, který je stylizovaný tak, že hlavní věci se dějí na okrajích a střed záběru zůstane ,,prázdný". Nebo podhledy jsou taky výborné. Hudba skvěle pasuje do prostor věznice a vizuální efekty jsou až na pár momentů výtečné. No a právě těch pár momentů je to jediné, co film sráží. Když stvůra pobíhá na stěnách a je použito právě toto nepěkně CGI, působí to až směšně. Chápu je to rok 1992, ale i v té době už byly triky na lepší úrovni. Kdyby ho tam nedali a zůstaly u nahánění z pohledu kamery nebo by tam běhal chlápek v obleku udělali by lépe. Ale co už, na kvalitě filmu to moc nestrhne. Jde jen o pár vteřin. Zajímavé je, že prodloužená verze, která je o 30 minut delší nemá žádná hluchá místa, ale kinoverze ano. Také má D. cut několik scén jinak a myslím, že jsou mnohem lépe udělané. Přeci jenom dává větší smysl, aby se Alien stvořil z vola než ze psa. Vzhledem k tomu, že jsme v minulém záběru viděli, jak táhne modul, ve kterém byl ,,obličejový objímač". To by bylo z mé strany vše. Alien³ rozhodně nedělá sérii ostudu a mohlo to tímto dílem klidně skončit.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8.5
Po druhém dílu bylo pro mě toto příjemným návratem ke komornějšímu příběhu, kde nemusí být stovky příšer, vojáků a superzbraní, aby byl film děsivý. Industriální směska špinavé věznice a rozpadající se ocelárny obydlená ztroskotanci beze jména i moderních zbraní a do toho Ripleyová, která si s vyholenou hlavou a jistou osamoceností uprostřed boje nezadá s Brucem Willisem. Pro mě má tohle tu správnou temnou atmosféru, jakou si s vetřelčími filmy spojuji.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Hodnocena SE verze. Kinoverze za 3*
bidlobox
3 802 bodů
Pro mé známé je to neuvěřitelné, ale na žádného Vetřelce jsem zatím neměl odvahu a chuť se podívat. Ani jméno Davida Finchera na tom (zatím) nic nezměnilo...