Casino Royale

83%

Komentáře a recenze 55

Dle počtu bodů
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
8
Hlášky: Bond: "Nejste můj typ." Vesper: "Chytrá?" Bond: "Ne, svobodná." / Vesper: "Uvědomte si, že jestli prohrajete tak naše vláda financuje terorismus." / M: "Jestě jedna chyba a nechám tě zabít! Vědela jsem, že jsme tě povýšili moc brzo." James Bond: "Vím, že 00 má vždy krátkou dobu přežití, takže tvoje chyba dlouho žít nebude." / (Bond pije "svůj" nápoj.) James Bond: "Myslím, že to nazvu Vesper." Vesper Lyndová: "Protože má hořkou chuť?" James Bond: "Ne, protože, když to ochutnáš, chceš to celé vypít." / Vesper Lyndová: "Víš, Jamesi, kdyby z tebe zůstal jenom usměv a malíček, i tak by toho bylo více, než u většiny mužů." James Bond: "To protože víš, co umím dělat s mým malým malíčekem." / Vesper Lyndová: "Pokaždé, když se na mě díváš, jako bys mě neviděl několik let... Cítím se pak jako znovuzrozená." James Bond: "Kdyby ses narodila, byla bys nahá." / Vesper Lyndová: "Rovnou vás upozorňuji, pane Bonde, že budu sledovat vládní peníze a ne váš pěkně formovaný zadek." James Bond: "Všimla jste si." / (James Bond se vrací do hry poté, co byl otráven a ihned vyléčen.) James Bond: "Omlouvám se, ta poslední karta mě málem zabila." / Le Chiffre: "Čemu se smějete?" James Bond: "Tomu, že se všichni dozví, že jste umřel, když jste mi drbal na koule." - Daniel Craig poprvé jako agent 007. - 80%.
kedl
kedl
6 380 bodů
6
Ačkoliv nejsem nějaký velký fanoušek Bondovek na tohle jsem byl zvědaví a nejen kvůli skeptičnosti ohledně výběru hlavního představitele. Od úvodních titulků které se víc než povedly včetně výběru písně přes úvodní úžasnou sekvenci na jeřábu až po Bondovy trefné hlášky a také záběry naší krásné vlasti. Už výběr režiséra naznačoval,že by mohlo jít o slušnou podívanou ale tohle předčilo mé očekávání. Bond je tentokrát lidštější, zábavnější a mnohem více akční takže zbývá otázka..kdy bude další?
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 412 bodů
10
Viděno znovu v rámci HBOgo Bondovského maratonu a musím zpětně docenit, jak je to povedené. A hraní si s bondovským očekáváními je luxusní.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8
BONDOVKA, k tomu snad není co dodat. dokonalost sama... Když ji vidím, vždycky vidím Karlovy Vary, které se tam nezapomenutelně otiskly a Daniel Craig do nich, granhotel pupp, kolonáda...
Floridsky
4 376 bodů
10
Úžasný začátek dlouhé a bolestivé cesty nejlepšího Bonda!
kubas369
4 086 bodů
10
Bondovka o tom jak se z Craiga stává Bond, James Bond.Vlastně i o tom jak se ze samotného Bonda stává Bond, James Bond. Jo a jen tak mimochodem je tohle nejlepší bondovka ze všech.
saboter
saboter
3 564 bodů
8
Klasicky skvělá bondovka a skvělý výběr nového bonda.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8.5
Přichází chut' vodky s Martini.Speciální efekty a miniatury efektů Chris Corbould se vrátil k realističtějšímu stylu filmové tvorby a výrazně snižuje digitální efekty.Atmosferové průstřely,akční exploze Daniela Craiga v dobré formě s povolením zabíjet,po boku s krásnou Eva Greenovou a Mads Mikkelsen v roli úhlavního nepřítele.Slušný scénář,který patří mezi nejlepší ze všech bondovek,film s dobrým zvukem,akcí a smokingem.
Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 341 bodů
8
Mám radši staršího Bonda, ale pokud chcete 007 v drsnějším, přízemnějším, realističtějším podání, které jej polidští a odvypráví jeho původ, TAK TAKHLE! Naprostá pecka, plná poctivé, krásně vystavěné a přehledně úderně natočené akce. Craig v roli neskutečně válí a celý zbytek obsazení mu jen nahrává. Když se neděje akce, tak se nudit nebudete, díky kulervoucí výpravě, zápletkám, špionáži a díky jedné z nejnapínavějších filmových hrách pokeru filmové historie. Škoda toho konce, který se lehce táhne a finále příběhu přichází až 20-30 minut po konci děje. Zanechává to tak nepřijemnou pachuť, která není tak hořká, díky silnému významu pro Bonda, i tak to mohli být udernější. Přesto neskutčená pecka, kterou si užije snad každý. Nebýt finálního výrazného zaškobrtnutí, je to bez problému, jeden z nejlepších ne-li nejlepší Bond s emocionálním jádrem.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
10
Tak co? Jak je důležité míti jako Jamese Bonda Daniela Craiga? Tato Bondovka s novým Bondem mě přišla na chuť. Je to asi nejzamotanější a nejgeniálnější příběh, který kdy nesl jméno s Bondem. Jako kdyby to psal Nolan. Craig se vynaložil vskutku 100% pro svou roli, takže pro něj jednoznačně palec nahoru. Režie - Campbell opět na Bondově vlně válel. Tato Bondovka se nám může dělit asi do tří různých vází příběhu. U jiných filmů by to asi dopadlo špatně, ale tady to bylo zprostředkováno perfektně. V Royale je fakt, že akčnosti je zde dost, ale příjde mi, že je to trochu na přeskáčku. Krev, karty, krev, vodka, karty, krev, koule, Matis, krev, voda, krev. Díky za každého nového Bonda!