Strážci – Watchmen

80%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
avenis
avenis
8 166 bodů
9
Komix jak vyšitej. Na webu se dají najít obrázky s porovnáním některých filmových sekvencí s komixovou předlohou (watchmen comparison). Líbí se mi to stejně jako celý film. S jedinou výjimkou. Příliš mnoho brutality a krve. (19.1.2013)
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Po vizuální rozcvičce Úsvit mrtvých a 300: Bitva u Thermopyl mi Zack Snyder konečně naservíroval film, který nemá jen brilantně povedený háf a pod ním prázdno, ale opravdu bombónek k vychutnání po všech stránkách. Od této chvíle mě Zack Snyder jako režisér začal opravdu zajímat.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Audiovizuální pecka! Takový KOMIX tu už dloouho nebyl...vlastně tu nebyl NIKDY!
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8.5
Naprostá paráda. Zack Snyder opět odvedl víc než dobrou práci a všechno to čekání se opravdu vyplatilo. Tenhle film neukazuje pouze superhrdiny a jejich slavné momenty, ale také jejich temné stránky a tím se liší od všech těch superhrdinských filmů.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
8
Velmi zajímavě zpracovaný komiks, filmařsky výborné a zajímavé.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 112 bodů
10
Teda, to je ale překvapení! Čekalo se, že Snyder legendární a komplexní comics zploští na efektní podívanou, a on překlopil celou románovou strukturu do divácky velmi nekomfortního filmu. Nevím, jestli se i tentokrát bude chtít Alan Moore distancovat od filmové adaptace, ale opravdu by nemusel: nezmizí tu nic podstatného a ani se nekonají nežádoucí významové posuny. Pořád jde o filozofické dílo se silným politickým podtextem, které superhrdinskou tematiku jen používá k dialogu o obecnějších problémech. __________ Znamená to, že se 1) film nejspíše většině lidem, co nečetli comics, nebude moc líbit, protože je obtížné orientovat se spletitém vyprávění; 2) lidem, co četli comics nedávno, bude asi trochu vadit, že film comics kopíruje velmi věrně a není v něm nic navíc; a 3) pravděpodobně se to bude velmi líbit těm, kteří comics četli již před nějakou dobou. ___________ Každopádně - veliký obdiv ve mě narůstal s každou minutou tohoto skoro tříhodinového kolosu. Skvělá vizuální stránka, dobře choreografovaná akce, výborně použitá hudba, adekvátní herecké výkony. Množství zpomalených záběrů se není třeba bát, protože jsou obvykle podbarveny komentářem (a čeští diváci budou rádi, že stihnou číst titulky a obrazy jim hned nezmizí před očima.)____________ Film je dokonce ještě o něco brutálnější než comics a na plátně vás bude hodně fascinovat velký, modrý, houpající se penis Dr. Manhattana. Dost velký pokrok v rámci Hollywoodu, kde ještě donedávna vadily i bradavky na kostýmech.:) __________________________ Otázka již tedy nezní: Dá se z Watchmenů udělat dobrý film? ale: Může být takhle složitý film komerčně úspěšný?
kubas369
4 086 bodů
8
No tak na tohle se budu muset podívat ještě minimálně jednou protože na jedné straně je to doopravdy vypyplaná záležitost na druhé straně tak nějak nevím o čem to vlastně bylo, co je vlastně jádrem příběhu?. Hrozně se mi líbila úvodní sekvence popisující alternativní historii světa Watchmenů s dobře namíchanou hudbou, kteráž to prochází celým filmem.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
8
Komiksový film, který je založený na tom, jak vlastně svět bere staré hrdiny , a jak se k těmto filmům hodí temné prostředí... Film celý je skvěle spracovaný a doplňuje ho úchvatný soundtrack, který se do daných situací více než hodí. Opravdu velice povedený kousek.
saboter
saboter
3 564 bodů
9
Velmi povedená adaptace legendárního komiksu s perfetními efekty,obsazením,hudbou apod..
psico
psico
1 671 bodů
8.5
Moc dobrý film. Parta vysloužilých superhrdinů (až na pár vyjímek) chce nastolit mír mezi Amerikou a Ruským blokem, což se jim nakonec povede ale na účet některých z nich. Ale nejvíc mě dostal Rorschach. Je to sice extremni pravičák, dalo by se říct až fanatik ale prostě jsem mu během filmu začal fandit. I díky jeho zásadám ;)