Temný rytíř

91%

Komentáře a recenze 164

Dle počtu bodů
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 271 bodů
10
I můj bože, takovou pastvu pro oči už asi nikdo nenatoci...zivotni výkon Ledgera, je naprosto fenomenální, buď mu Země lehká.. Bale opět úžasný... Temný rytíř je druhý film z trilogie, ale považuji ho za vyvrcholení celé trilogie. . Hudba, kostýmy, kamera hudba herecké obsazeni, vše naprosto dokonale..
Miller
Miller
2 220 bodů
4
Nejvíc overrated film všetkých čas
Kuca25
2 132 bodů
8
Parádní dvojka která, dokonce předčila skvělou jedničku a dává najevo že trilogie od Nolana je zkrátka nejlepší. Christian Bale opět jako Batman předvádí skvělý výkon a Health Ledger je zkrátka legendární. Díky tomuhle filmu se z Jokera stal nejlepší padouch všech dob, žeru tu jeho šílenost a vášeň se kterou to Ledger zahrál. Příběhově je film na úrovni a město Gotham je vyobrazeno nejlépe jak jen může aby bylo uvěřitelné. Nolanovi se povedlo udělat dva filmy o batmanovi mistrovskými kousky, těším se na třetí díl.
farb
farb
2 064 bodů
10
Dokonalá komiksová freska a strhující kriminální film v jednom. Šíleným Jokerem rozehraná nervydrásající hra, která přiková diváky do sedaček. Jediný film, u kterého mě doslova mrazí. A s odstupem času i vrchol Nolanovi netopýří trilogie.
karlik4801
1 942 bodů
9.5
Epické drama. Ledger je monem lepší Joker než Nicholson a ten Oscar je plně vyslužený. Zajímavý děj se zajímavými herci. To posunulo laťku opravdu vysoko. Jonathan Nolan a Christopher Nolan jsou páni. Hans Zimmer opět přispěl skvělými skladbami. Nadchlo to diváky, je to skvělá podívaná s pěknými zvraty a občas nečekaným a příjemným dějem.
65David21
65David21
1 909 bodů
10
Už chápu, proč je toto dílo tak opěvováno. Sice to není lepší než trojice mých oblíbených filmů Dokonalý trik, Počátek a Interstellar, ale může jít hrdě na čtvrté místo nejlepších Nolanových filmů dle mě hned za ně. Temný rytíř byl pro mě velmi překvapivě takové psychodrama o moralitě, zásadách, charakteru a ideálech. A Batman se snaží toto dodržovat, ale to se nedělá moc dobře, když váš protivník nemá žádné zásady ani pravidla. Nakonec bude muset Batman (následovně Temný rytíř) udělat oběť a obětovat svoji pověst pro všeobecnou víru. Gratuluji Nolanovi, je asi prvním režisérem, kterému dávám počtvrté 10/10.
alfamovies
alfamovies
1 893 bodů
10
Temný rytíř je rozhodně nejlepší film od DC. Film je suprově obsazený, ale nejlepší je Heath Ledger jako Joker. Tenhle Joker je rozhodně nejlepší ze všech co kdy byli. A režisér filmu je taky super. Oscarový Christopher Nolan. Proto filmu dávám 100%.
psico
psico
1 671 bodů
9.5
Nolan opět potvrzuje, že tohle mu prostě sedlo do noty. Paradní jedničku ve 2 díle dle mého názoru ještě předčil :) Také výkon Heatha Ladgera byl fenomenální. Tak šíleného Jokera za soupeře Batman ještě neměl ... jen škoda že se to na něm tak projevilo.
Duffman97
Duffman97
1 618 bodů
8
Upřímně mi teď v roce 2023 přijde film poněkud přeceňovaný. Ano herci super, děj super, Ledger udal směr, kterým se postava Jokera dlouho ubírala ale lidi z toho dělají zbytečnou modlu.
pokladnik
pokladnik
1 602 bodů
10
Promiňte mi, ale u tohoto filmu nemůžu napsat nic jiného než, že pro mě navždy zůstane mementem Heatha Ledgera. Jeho Joker je naprosto nejlepším ze všech batmanovských filmů. Nebudu psát o filmu jako takovém,ten je nejlepší ze všech sérií, ale doslova mi rve srdce když si vzpomenu jak mladý Heath zemřel. Tak talentovaný.. Zřejmě opět zvítězilo to známé "Géniové umírají mladí".