Prokletý ostrov

86%

Komentáře a recenze 72

Dle počtu bodů
Profilová fotka
Smazaný uživatel
1 574 bodů
9.5
Krzysztof Penderecki, Györgi Ligeti, Johnnie Ray, Brian Eno, Max Richter a další. Prostě nejlepší soundtrack nepůvodní filmové hudby tohoto roku. A to je teprve červenec...
Pedro24
Pedro24
1 504 bodů
9
Povedený psychologický thriller s trošičku matoucím koncem, po zhlédnutí jsem byl popravdě trochu zmatený, ale když jsem se nad tím potom zamyslel už mi to tak nějak docházelo, ale chvilku mi to trvalo, nenudil jsem se u to však ani minutu.
Nevka
Nevka
1 503 bodů
9.5
Dostal jsem něco jiného než bych čekal (trailer jsem neviděl, a nic moc jsem si dopředu nezjišťoval), ale i tak jsem byl mile překvapen. Atmosféra celého filmu byla impozantní a podpořená výbornými výkony jednotlivých herců. Příběh dával mnoho prostoru k přemýšlení, a v podstatě byl stále zahalený v takovém hávu, že člověk nevěděl co si má doopravdy myslet. Hudba to celé výborně dokreslovala a já si tak neměl moc na co stěžovat. Ten konec byl sice tak trochu podivný, ale na druhou stranu velmi originální a nevšední.
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
10
Naprosto perfektní film s postupně gradující atmosférou a pomalým a detailně vypiplaným odhalováním celé zápletky, která alespoň za mě rozhodně není průhledná. Navíc s výbornou atmosférickou hudbou a naprosto skvělým hereckým výkonem Leonarda DiCapria. Martin Scorsese je zkrátka a dobře génius svého řemesla.
ondy9
ondy9
1 453 bodů
10
Leonardo DiCaprio má kliku, že hraje vždycky v těch nejlepších filmech a posouvá už tak dobrá díla svým úžasným herectvím na ten nejvyšší možný vrchol. Kingsleyho ani Ruffala jsem tu nečekal, o to víc hereckých legend v jednom. Miluji filmy k zamyšlení, s pořádnými twisty, ale tohle bylo tedy něco, i přesto, že jsem ten konec docela čekal.
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
10
Naprosto dokonalý stoprocentně mysteriózní film se skvělými výkony L. DiCapria, M. Ruffala a B. Kingleye, který si s Vámi od začátku pohrává a téměř do jeho konce netušíte "která bije". To tedy Scoresese umí. A jako vždy výborná hudba a zajímavě tajemně výtvarná stránka filmu.
Lucyen
Lucyen
919 bodů
9
Výborný film. O radikální změně dopředu jsem věděla... podle ukázek jsem očekávala větší mysteriózní horor, ale i tak film vůbec nezklamal.
Octopusson
Octopusson
871 bodů
9
Prokletý ostrov je čisté napětí. Až do konce mi běžely v hlavě všechny možné scénáře, jak to nakonec dopadne. Naštěstí ani jeden z nich nebyl spravný a já jsem byl ve finále absolutně překvapen, vše zapadlo a film skončil. Nasledovalo tak 20ti minutové zamyšlení nad celým filmem a tim, jak me vedl za nos. Snimek si nehraje nejen s hlavnim hrdinou, ale i s divakem.
Peter12
Peter12
810 bodů
9.5
Idete niečo vyšetrovať na psychiatrickú liečebňu,ktorá je zasadená na opustenom a hlavne nedostupnom teréne.Začnete zisťovať,že tu nie je niečo s kostolným poriadkom a všetci začínajú byť proti vám.Potom už neviete čo je pravda a čo fikcia.Na konci keď ste na to prišli,tak zistíte že je to všetko úplne ináč.Strašne silný príbeh,kde sú spomienky aj na druhú svetovú vojnu a na oslobodenie koncentračného tábora.K tomu sa pridružia temné chodby psychiatrickej liečebne a tá pointa vo finále-paráda.Aj digitálne efekty boli neskutočné,hlavné tá kde objímal ženu a ona sa rozptýlila na prach,tá bola neuveriteľne nádherná.M.Scorsese stvoril temný psychologicko atmosféricko grandiózny mega thriller s veľmi dobrými hercami na čele L.DiCapriom,ktorý nie je môj obľúbený herec, ale tu hral veľmi dobre, ale mňa najviac bavil B.Kingsley.
Květka
Květka
711 bodů
7.5
Kdyby hlavni role nebyla sverena Leonardu DiCapriovi, nejspise bych se na to ani nepodivala. Byl to ale skvely filmovy zazitek a urcite jsem udelala dobre, ze jsem si to pustila. Leo byl skvely, takove role pro nej byly jako stvorene. Byla tam uzasna atmosfera, ten konec stoji za to. Urcite nevahejte a pustte si to. :)