Babel

78%
Babel
Film Babel, režírovaný Alejandrem Gonzálezem Iñárrituem, prozkoumává téma globálního propojení a následků nedorozumění a komunikačních bariér mezi lidmi z různých kultur. Snímek sleduje čtyři propojené příběhové linie rozprostřené přes tři kontinenty. První příběh se odehrává v Maroku, kde dva chlapci nešťastnou náhodou postřelí americkou turistku (Cate Blanchett), což způsobí mezinárodní incident. Její manžel (Brad Pitt) se snaží najít pomoc v odlehlé marocké vesnici. Druhý příběh nás zavede do San Diega, kde mexická chůva (Adriana Barraza) převezme děti amerického páru přes hranici na svatbu svého syna, což má nečekané a tragické důsledky. Třetí příběh sleduje osudy hluché japonské dívky (Rinko Kikuchi) v Tokiu, která se potýká s izolací a touhou po lásce a pochopení po smrti své matky. Poslední, spojující příběh, odhaluje původ zbraně, která způsobila střelbu, a spojuje tak osudy všech postav.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Babel je pro mě asi nejslabším dílem v porovnáním s Amores Peros a 21 Gramů,ale i tak se znovu jedná o bravurní mozaiku lidských osudů. Nejlepší příběh se točí kolem Pitta,který jen dokazuje,že je to pan herec. Iňárittu má celý film pevně v rukou a nominace na Oscara byla zcela zasloužená.
Pete69
Pete69
30 023 bodů
8
FIlm mě upoutal ddo křesla a to je dobře. Jedná se o propletenec několika osudů, který se ke konci filmu logicky spijí. Brad Pitt nemá ve filmu tolik prostoru a hrají zde méně znamý herci. Film je přesto kvalitní a poutavý. Takové filmy prostě nikdy neurazí.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 449 bodů
10
Mozaiková struktura příběhů napříč kontinenty, které mají mnoho společného. Obrazově i hudebně dokonalý zážitek, který vede k zamyšlení nad tragickou částí života lidí všude po světě. Stačí opravdu málo, aby bylo spjato s problémem mnoho lidí, aniž by o tom vůbec mělo tušení. Režisérsky zvládnutý děj, který si přísně udržuje dramatickou linku. Šokující části vedou k otázce, jestli je to vůbec možné. Dlouhá stopáž snímku dává šanci příběhům se pořádně rozvinout, a tak je předloženo vše do nejmenšího detailu. Je to zkrátka tak dobrý film, že už snad ani lepší být nemůže.

Dodatečné informace

Původní název:
Babel (více)
  • Francie Babel
  • Francie Babil
  • Francie Paabel
Premiéra v ČR:
22. 2. 2007
Distributor:
Magicbox
Země původu:
Francie, Mexiko, USA

Podobné


Powered byJustWatch