Komici

61%
Komici
Třetí autorský projekt Judda Apatowa, tvůrce, který ustanovil kategorii chytré romantické komedie pro muže a zásadně ovlivnil podobu amerických filmových komedií současnosti. Snímek pojednává o úspěšném barovém komikovi a populárním představiteli nablblých komedií, jemuž kvůli vzácné krevní chorobě zbývá rok života. Spřátelí se se začínajícím barovým komikem, jehož najme jako svého asistenta, a posléze do jeho života znovu vstoupí dávná láska, která je ovšem šťastně vdaná za středostavovského ťulpase. Apatow se v komedii s vážnými podtóny vrací ke svým vlastním začátkům, kdy jako komik vystupoval na barových pódiích.



Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
4
Judd Apatow se po dvou letech přesunul z producentské židle na tu režiiní a natočil překvapivě slabé komediální drama, které zachraňují jen nadprůměrné herecké výkony. Apatow opět natočil film ze života, který se zaměřuje na oblíbené téma jeho předchozích filmů a to je přátelství a tentokrát přidává i téma smrti. Bohužel je film neuvěřitelně zdlouhavý, nevtipný a kvůli -na komedii- smrtící délce, dost nudný. Vše táhnou jen herci v čele s opět vážnějším a velice dobrým Sandlerem.
kunafix
kunafix
20 062 bodů
8
Kdo čekal komedii jak sviňa, tak se asi zklamal. Já jsem čekal taky klasickou komedii sandlerovinu nebo rogenovinu, ale zklamanej nejsu. Právě naopak. Rogen přestal se svou sérií trapně podobnejch komedií a Sandler opět dokázal, že i umí být i tragik a ne jenom komik. V podstatě tam bylo plno věcí k zasmátí, ale člověk se tomu ani nemusel smát a přišlo mu to vtipný. Tahle poloha mi sedla. Překvapilo mě to a toho si cením.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
8
První polovina je výborná. V duchu mě napadala myšlenka, že tohle je možná lepší než nějaká smithovka. A film, že pomalu aspiruje do mé letošní top Five. Šílená camea, výborné vtípky - paráda. Boužel od jistého momentu (příjezd za Laurou), film ztratil tempo, začal se neuvěřitelně táhnout a být docela otravný - a to celých 40 minut, které se nějak daly přežít jen díky Banovi.. Appatowovi to teda u mě ještě na 4 vyšlo. Ale tentokrát jen o chlup z obřích koulí Setha Rogena, protože ta stopáž je opravdu vražedná. Škoda, mohl to být geniální film, kdyby Appatow pořádně věděl, co chce točit ... 6.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Funny People (více)
  • USA Komici
  • USA Funny People
  • USA Hazme Reír
  • USA Oi komikoi
  • USA Wie das Leben so spielt
Premiéra v ČR:
1. 1. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
71,6 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Komici je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch