Šest dní, sedm nocí

66%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Typická oddechovka, které hodně pomohl Harrison Ford, Anne Hache se ale s tímto borcem skvěle doplňuje a chemie mezi nimi funguje. Humoru akorát, není to trapné, ale ani extrémně zábavné. Pro mě prostě tuctový film povýšený o dobré výkony hlavních hrdinů. Navíc tento film patří k těm, na které se podívám opakovaně.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Dá se říci, že Ivan Reitman v podstatě natočil poslední zábavnou dobrodružně-romantickou komedii tohoto typu v tomto případě s námětem ztroskotání na pustém ostrově a to letadlem. Byť je příběh značně jednoduchý, rozehrán je dobře a plynule. Harrison Ford a Anne Heche předvedli úctyhodný výkon ve zvýraznění typické nevraživosti mezi mužem a ženou v jakékoli situaci a jejich nucené spolupráce. Samozřejmě jsou mnohé dějové scény předvídatelné, ale to nemění na faktu, že snímek pobaví a zanechá příjemný filmový letní zážitek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Pohodová komedie. Nejen na jedno použití. Harrison sice má na víc, ale nikoho myslím neurazí. Rozhodně tu jsou i vtipné momenty... Jeden z těch lepších filmů ve svém žánru... Na scénu, kdy padá letadlo a zfetovaná hrdinka z toho má radost, se nedá zapomenout. Bohužel, zapomenout se nedá ani na nulovou originalitu.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Je to limonáda s příjemnými herci, celé je to podle šablony a plné klišé, ale nedá se tomu upřít, že je to poctivý klasický Hollywood, který dává vzpomenout na Douglase s Turner nebo Bogarta s Hepburn a navíc to režíroval Ivan Reitman. Musím říct, že čas tomuhle filmu hodně pomáhá. O.K.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Na Šest dní, sedm nocí se krásně kouká a vlastně se na něj nedá moc zlobit. On totiž představuje klasiku podle šablony, která funguje nadmíru skvěle, ale ničím extra nepřekvapuje. V tom je sice její největší trumf, protože člověk nemusí přemýšlet a jen se baví (dokonce v příjemné společnosti charismatického Forda a krásné Heche), ale zároveň neduh pro všechny, kteří od filmů čekají víc, než jen příjemnou oddechovku. Ale kdyby všechny žánrové jistoty vypadaly takhle, vůbec bych se nezlobil, protože pro tyhle filmy tu místo bude vždycky.
avenis
avenis
8 145 bodů
6
Jistou křečovitost a afektovanost Anne Heche přičítám její momentální lesbické orientaci (která se později ukázala být jen přechodnou...). Harrison Ford už má své lepší roky za sebou a hraje setrvačností, nijak nevybočujíc ze svých vyjetých kolejí. David Schwimmer je naopak v plné mužné síle a roztomile se diví, co to udělal... a kolikrát to udělal... a Jacqueline Obradors prostě zdobí. Nejhezčí jsou ty Hawajské záběry. (11.5.2021)
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6.5
Sešlý pilot Harrison Ford a blondatá reportérka Anne Heche se střetnou v tomto mírně nadprůměrném komediálním filmu.Je zde plno akce i komických situací...Fajn filmík na deštivý víkend.Dávám tomuto filmu 65 procent.Viděl jsem to vícekrát.Hraje zde mini roli i Ross z Přátel(Dave Schwimmer).Zkrátka pěkná dobrodružná komedie!
alexik789
2 512 bodů
7
Film, na který se vždy ráda podívám, když se zrovna nudím. V televizi ho nikdy nezmeškám a vždy se u něj zasměji. Herci jsou vážně skvělí. Film má šmrnc, a myslím, že si ho asi pořídím na DvD, abych to nemusela v televizi vyhlížet.
Cyprien
Cyprien
18 bodů
9
Skvělá chemie mezi hlavními hrdiny a moc dobře se na to dívá. Jen víc takových filmu.