Evita

65%
Evita

Film s veľkorysým rozpočtom 60 miliónov dolárov, natočený podľa svetoznámeho broadwayského muzikálu najúspešnejšieho hudobného skladateľa súčasnosti Andrew Lloyda Webbera a textára Tima Ricea. Príbeh zachytáva krátky, ale dynamický život Evy Peronovej. Eva bola chudobná, ale ctižiadostivá herečka, ktorá dosiahla úspech o akom sa nikomu ani nesnívalo a mala hlboký vplyv na život a vývoj celej Argentíny. Vydala sa za nádejného politika a neskoršie prezidenta Juana Perona a stala sa ochrankyňou utlačovaného ľudu. Bola nositeľkou zmien v celej spoločnosti, za čo ju všetci milovali.




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7.5
Výborný Banderas a snesitelná Madonna (když už tu roli mocí mermo chtěla, tak alespoň odvedla dobrou práci - ale jinak se na ni skoro nedá koukat). Třeba za pár let vyjde i remake, kde bude titulní hrdinka méně chtít "vypadat" a bude o to lepší. Práce trojice Parker-Rice-Stone vysoký standard.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
4
Příšerná hudba, nudná Madonna, nepasující Banderasův zpěv. Kýč. Nejhorší je, že Evita nesleze z plátna, ale vlastně se o ní nic nedozvíme. Muzikálový paskvil.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Eva Peronová pocházela z nuzných poměrů, ale její charisma a ambice jí přivedly do vyšší společnosti, kde měla potkat Juana Dominga Peróna, viceprezidenta a ministra Argentiny. Právě díky jejímu přispění, kdy se zasadila o reformy, které prospěly chudým lidem se stal roku 1946 její, teď už manžel, prezidentem. Na počátku byl veleúspěšný muzikál autorů Jesus Christ Superstar, který měl premiéru v Londýně 21. 6. 1978 a od té doby se hrál na celé řadě významných muzikálových scén. Silný námět a silná ženská hrdinka se měly stát hereckou výzvou pro ty nejlepší herečky. Volba nakonec padla na Madonnu, která sice není dobrou herečkou, ale za to je ambiciózní, charismatická a umí zpívat. Alan Parker inscenuje pomocí velkých celků, ale i drobných detailů vytříbené dílo pro každého cinefila. Film s rozpočtem 56 milionů vznikl v produkci ostříleného Andrewa G. Vajny a oprávněně si získal pozornost diváků i kritiky.

Dodatečné informace

Původní název:
Evita (více)
  • USA Evita
Premiéra v ČR:
2. 1. 1997
Země původu:
USA
Rozpočet:
55 mil. USD
Tržby:
141,05 mil. USD (celosvětově)