Pokání

79%

Komentáře a recenze 47

Dle počtu bodů
jirka26
6 288 bodů
5.5
Nejlepší romantický film, kam se na něj hrabe Titanic.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Možná je to trochu i tím, že jsem to viděl hned po šichtě, ale s mým kamenným srdcem to ani nehnulo. Jediné, kdy jsem zbystřil bylo, když "začala válka" a vojáci ve stoje zpívali chorál. Hudba ze začátku velmi dobrá, ale postupem filmu mě její jednotvárnost trochu omrzela. Tyhle filmy nikdy nebyly moc pro mě.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Ještě jsem nezačal a už mi docházejí slova, tohle je ukázka geniálního romantického dramatu. Oscarové herecké výkony, dokonalý střih, hudba a ten scénář, ten příběh, prostě dokonalost. Atonement je přesně ten film, který by měl vidět každý, kdo zavrhuje romantické filmy (já) a vlastně i přesvědčil sám sebe, že každý film, který je romantický nemusí být špatný, ba naopak. Nadchlo mě, jak si tvůrci hráli s kamerou, se scénami, který nejdříve posunuli trochu dopředu a pak zjišťujete, co se dělo před scénou, nebo to posouvání v čase, které je dělané spíše knižně než filmově, jde vidět, že na to Ian McEwan dohlížel a nenechal vymizet tu knižní podobu. Pro mě to bylo dokonalé drama a třešnička na dortu byl ten dokonalý konec, každý chce Happy end, zpověď Briony na konci je úžasná. Místo které si vybrali Robbie a Cecilia bych si vybral taky. Útesy Seven Sisters jsou nádherné a já měl tu možnost tam být, všem kdo pojedou někdy do Anglie tohle místo doporučuji, takovou krásu jen tak někde neuvidíte........ AHA, TAK PREJ NEMÁ CENU PSÁT ŽÁDNÝ ZAJÍMAVOSTI, PROTOŽE VÁM TO POMOčený ukradne a připne si to na svojí zajímavost a pak vám to zamítne!
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
Parádní film, který mě naprosto uchvátil a na který se mohu podívat kdykoliv. Nádherná až zvláštní myšlenka. Film vás od začátku vtáhne a nehodlá vás pustit, dokud ho celý nepochopíte a vlastně až v posledních pěti minutách se dozvíte, že to celé skončilo jinak. Skvělé ztvárnění Keirou Knightley a Jamesem McAvoy.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6
Film už jsem viděla dvakrát (pro jistotu) a pořád mu nějak nemůžu přijít na chuť. Mladá zaslepená holka zkazí život svojí sestřenici a jejímu příteli, pak vyroste, uvědomí si, jaká byla blbka, chce o tom s nimi pokecat, ale nakonec už ani není, u koho by se kála. Hlavní postavě mám pokaždé 90% času touhu vlepit pár facek a tradičně dobří James McAvoy a Keira Knightley žel nedostávají tolik prostoru, aby to moje vnímání filmu vylepšilo. Třeba se to podaří napotřetí...
Mikik4444
3 952 bodů
10
Tak to je film který se prostě musí vidět !!!
bidlobox
3 802 bodů
8.5
Ač nemám rád špatné konce ve filmech, u snímků s válečnou tématikou jsou tak nějak očekávané. Tenhle mne dostal skvělým příběhem, úžásnou Keirou Knightley i Jamesem McAvoyem a nezapomenutelnou dlouhou (a davovou) scénou na pláži, celou točenou v jednom jediném záběru kamery.
kknk2
kknk2
3 007 bodů
7.5
Skvostně natočené drama, jehož zápletka postavená na lidské hlouposti může nejednoho člověka vytočit. Krom tohoto lehce iritujícího aspektu nemám co dalšího namítat. Způsob vyprávění si vyloženě s divákem pohrává a vyvolává širokou škálu pocitů. Válka na pozadí je velmi decentní.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7.5
Pěkná Keira Knightley ve vynikajícím romantickém dramatu.Tento snímek jsem nedávno viděl a docela se mi líbil...Dávám 75 procent.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
ano...přesně...film je utahaný...zajímavý nápad...první půlka krásny...některé momenty velmi silné...ale to je tak vše....mám tyhle filmy rád a těší mne , že vznikají...tenhle zase tak vyjímečný není