Hotel Rwanda

81%
Hotel Rwanda

Píše se rok 1993, ve Rwandě vypukla kmenová válka mezi Hutu a Tutsii. Celý svět v čele s OSN fatálně selhal a nyní jen prostřednictvím médií bezmocně přihlíží jednomu z nejmasovějších a nejkrutějších pogromů od konce 2. světové války. Paul Rusesabagina je managerem hotelu, který za normálních okolností slouží diplomatické smetánce a bohatým cizincům. Bez váhání otevře brány luxusního resortu bezbranným uprchlíkům. Těch se tam až do konce konfliktu postupně tísní 1268. Jeden muž tak zmohl tisíckrát víc, než tisíce vojáků mírových vojsk. Konflikt si za pouhé 3 měsíce trvání vyžádal skoro milion lidských životů.




Pete69
Pete69
30 053 bodů
7.5
MOc pěkný a drsný film o válce mezi původními kmeny ve Rwandě. Snímek je dosti realistický a chvílemi jsem s utiskovanými Tutsii prožíval tu hrůzu. Je fakt, že Afrika byla, je a bude komlikovaná a ať si každý myslí co chce o zásahu OSN, tak prostě každou zemi uchránit před vnitřními problémy nelze... ale to už je politika. Film je výborný - 75%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 290 bodů
8
Velmi dobré válečné drama, které skutečně stojí za to vidět. Měl jsem sice pocit, že je točeno jakousi rutinní melodramatickou cestou, kdy se až moc sází na jistoty, ale působivost tohoto filmu je nezpochybnitelná. Výborní herci rozhodně stojí za zmínku.
Klajnik
Klajnik
8 634 bodů
7
3,5/5

Dodatečné informace

Původní název:
Hotel Rwanda (více)
  • Jihoafrická republika Hotel Rwanda
  • Jihoafrická republika Hotelli Ruanda
  • Jihoafrická republika Hotel Ruanda
  • Jihoafrická republika Hôtel Rwanda
  • Jihoafrická republika Hotel Rwanda - La matanza
Premiéra v ČR:
5. 5. 2005
Země původu:
Jihoafrická republika, Itálie, Velká Británie, USA, Jižní Afrika
Rozpočet:
17,5 mil. USD
Tržby:
38 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch