Co žere Gilberta Grapea

81%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
výfuk
výfuk
2 975 bodů
8.5
Co žere Gilberta Grapea? Film, který vám na tuto otázku zdlouhavě odpoví, ale krásně. Depp mu ukázal svou pravou tvář - doslova. Rád jsem si oddychl od těch maskací atd. DiCaprio v roli zaostalého opravdu zářil. Příběh Gilberta Grapea je krásným příkladem kinematografie 80. - 90. let, která je pěkně zpracovaná.
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
8.5
Gilbert to vskutnu nemá jednoduché a nečudujem sa, že ho to žere. Mňa by to žralo tiež! Chytrý a chrumkavý chalanisko uväznený v starej chatrči s retardovaným bratom na krku, starajúci sa o veľrybu. Aj taký býva život a nieje divu, že človeku niekedy rupnú nervy. Niekedy je toho proste moc a človek má chuť tresknúť dvermi a vypadnúť niekam preč, ďaleko od všetkých starostí... A v tejto životnej dráme som mala 100 chutí škrtnúť zápalkou a uniesť Gilberta až na koniec sveta... V reálnom živote ale nieje tak ľahké opustit svoju rodinu, i keď je taká, aká je. Krásne emotívny príbeh, v ktorom Johnny aj Leo ukázali svoje kvality.
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Asi tak čtvrtina požitku z filmu čpí z Leonarda DiCapria, který zahrál "pomalejšího" dobráka na oscara (Tommy Lee Jones mě kvůli tomu štve). Ale stejně mi tam troška něčeho chyběla, možná mě nedojal konec (spoiler: myslím smrt matky, pálení domu dojemné bylo). Slabších pět hvězd, ale v počítači si to ponechám :-) 85%
Pedro24
Pedro24
1 504 bodů
8
Netradiční venkovské prostředí, které do příběhu sedí a dodává mu skromnou vesnickou atmosféru. Dojímavý příběh, který nemusí být pro všechny nejvíc poutavý, ale určitě ani neurazí. Silnou stránkou je samozřejmě začínající Leo, ale Johny není vůbec o nic horší.
czech-movie
1 476 bodů
10
L. DiCaprio a jeho dokonalá role. Člověk by si vážně myslel, že trpí poruchou. Ano je to jen zahrané. Krásný dojemný film.
strachovka
strachovka
824 bodů
10
Krásný příběh a o to krásnější film. Leonardo už tady dokázal, že je PAN herec a že filmy s ním, budou stát za to.
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
9.5
Moc pěkný film, škoda že L. DiCaprio svou nominaci neproměnil, za svůj nadherecky výkon by si Oscara jistě zasloužil!
hovorkok
hovorkok
647 bodů
7.5
Jako jeden z prvních filmů Leonarda DiCapria bych tento vážně nepovažovala. Podal zde tak excelentní a věrohodný výkon, že snad nelze ani nic jiného hodnotit. Neznat Leonarda, myslela bych si, že do filmu obsadili vážně postiženého chlapce.
prenosilek1
221 bodů
9
Mimo jiné velmi pěkná romance a závěr, který opravdu potěší.
  • mladí Depp a DiCaprio