Marie Antoinetta

69%
Marie Antoinetta
Plakát traileru

Sofia Coppola přináší úchvatný a citlivý obraz neklidného života nejproradnější ženy dějin - Marie Antoinetty. Prokletá mladičká princezna v podání sexy Kirsten Dunst se právě provdala za mladého netečného krále Ludvíka XVI. Uprostřed královského dvora plného skandálů a intrik se Marie Antoinetta cítí osamělá. Okolnosti ji donutí vzepřít se urozenému i prostému lidu a svým životem podobným rockové hvězdě si tak nad sebou jednou provždy zpečetí svůj osud.
Coppola jako režiséra opět koutzí … Očaruje Vás … Skvělá kamera, trefná rocková hudba, úžasná Kirsten Dunst.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Marie má neuvěřitelnou energii a náboj. Skvělá Kirsten Dunst hraje svou postavu na jedničku, hudba se k filmu skvěle hodí a zmiňovat kostýmy a výpravu je při záplavě cen asi zbytečné. Jediné, co mě neuvěřitelně mrzí, je uťatý konec. I když uznávám, že poprava se k ději a stylu filmu ani trochu nehodí, tak přesto mohl film dojít dál. Je sice pravda, že každý asi ví, jak Marie Antoinetta dopadne, ale přece jenom jsem čekal lepší tečku než větu "loučím se", která jisté kouzlo má, ale šlo z toho vykřesat víc. Stěžovat si ale na konec u filmu, který prakticky nemá děj, je jistě zvláštní, ale mě to vadilo. A když obvykle říkám, že film nemá děj, myslím to ve zlém. Tady to tak ale není. Tenhle snímek je prostě jen vypreparovaná atmosféra, kterou v nenavazujících střípcích dávkuje. Během tohoto historického dramatu se nestane žádný zvrat, žádný průlom, není řečena jediná historická událost, zmíněno jediné datum... Jen parta aristokratů utrácí daně za střevíčky, paruky a psy... Je to jednoduché, ale geniální. Původně jsem za skvělou atmosféru a živelnost filmu, která je neuvěřitelná, měl v plánu dát 90%, ale konec to vážně pokazil. Sofie Coppola, sama vždy "princeznička" izolovaná od světa, zobrazila prázdný život elity velmi stylově.
Fingon
16 886 bodů
8
První polovina filmu (zhruba do královy smrti) je naprosto úžasná jízda, ale pak se to bohužel výrazně zpomalí. Některé královny měly se svým milostným životem velké problémy (viz. Mladá Kateřina Veliká)...
avenis
avenis
8 056 bodů
5
Jsem v rozpacích. Pseudohistorické a podivné. Na pohled velice věrné, hudba pak působí dojmem "sardinky v pudinku". Možná chtěla autorka tímto způsobm vyjádřit, jak velmi mladí se cítili a to bylo zřejmě hlavním tématem celého filmu. Chtějte po patnáctiletách dětech, aby souložili a měli děti. Ti se chtějí především bavit a to v každé době. Jediné, co mi opravdu vadilo, byla Kirsten. Ta absolutně neodpovídá vizuelně. Marie Antoinetta měla neobvykle velké tmavé oči a oválnou tvář. Herečka má oči úzké a tvář srdčitou. (22.1.2021)

Dodatečné informace

Původní název:
Marie Antoinette (více)
  • Francie Marie Antoinetta
  • Francie Marie Antoinette
  • Francie Maria Antonieta
  • Francie María Antonieta
  • Francie María Antonieta - La reina adolescente
  • Francie Maria Antonietta
  • Francie Maria Antouaneta
Země původu:
Francie, Japonsko, USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
60,92 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Marie Antoinetta je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch