Crash

78%
Crash

Hospodyně z Brentwoodu a její manžel, okresní prokurátor. Perský majitel obchodu. Dva policejní detektivové, kteří jsou milenci. Ředitel televize tmavé pleti a jeho manželka. Mexický zámečník. Dva zloději aut. Policejní nováček. Korejský pár ve středním věku. Všichni žijí v Los Angeles. A během následujících 36 hodin se všichni střetnou. Snímek Crash, provokativní a nebojácný pohled na složitost rasové problematiky v Americe, je jedním z mála filmů, které se snaží v publiku vyvolat zamyšlení nad vlastními předsudky. Podmanivé městské drama se noří do atmosféry Los Angeles po 11. září a sleduje protínání příběhů jeho hlavních hrdinů, pocházejících z různých etnických skupin. Zatímco postavy vzájemně vstupují do svých životů a zase je opouštějí, zkoumá film strach a bigotnost z mnoha různých perspektiv. V bojové zóně intolerance není nikdo v bezpečí. A nikdo není imunní vůči zuřivosti, která podněcuje násilí a mění životy.

Zajímavé, silné a nepředvídatelné drama Crash odvážně zkoumá šedé místo mezi černou a bílou, místo mezi obětí a agresorem. a nenachází žádná jednoduchá řešení. V hlavních rolích dynamického celovečerního debutu držitele ceny Emmy, režiséra, scénáristy a producenta Paula Haggise, se představí Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon, Jennifer Esposito, William Fichtner, Brendan Fraser, Terrence Howard, Chris "Ludacris" Bridges, Thandie Newton, Ryan Phillippe a Larenz Tate. Producenty filmu jsou Cathy Schulman, Don Cheadle, Bob Yari, Mark R. Harris, Bobby Moresco a Paul Haggis.




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Více než jakýkoliv jiný film mi Crash připomíná svým stylem vyprávění 21 gramů. Tohle rozhodně není výtka,protože mám rád filmy kde se proplétají lidské osudy a chování jedné má nějaký dopad na ty další. Velmi silné drama,který mne ještě dlouho po projekci nenechal v klidu. Nejvíce mne překvapilo,že Paul Haggis stojí i za scénářem k seriálu Walker Texas. Docela solidní rozdíl v kvalitě.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
10
Dokonalý spletenc lidských příběhů , který vyvrcholí v mistrovské dílo. Když jsem viděl film poprvé vyrazil mi dech, jako málokterý snímek. Příběhy lidí různých ras na kterých mě mrzí snad jen to, že nakonec je vždy největší padouch běloch.. a tento trend mě děsí... K filmu jako takovému, neuvěřitelný scénář hodný Oscara, perfektně zvolená hudba. Příběh mě doslova přikoval do křesla. 100% si u mě moc filmů nevysloužilo - tento ano.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Působivý tah na branku. Někomu stačí, někomu ne. Oscarová vyhypeovanost tomu škodí, ale to nevadí zas tak moc.

Dodatečné informace

Původní název:
Crash (více)
  • NSR Crash
  • NSR Alto impacto
  • NSR Collision
  • NSR Crash - Alto impacto
  • NSR Crash - Contatto fisico
  • NSR Crash - No Limite
  • NSR L.A. Crash
  • NSR Miasto gniewu
  • NSR Vidas cruzadas
Premiéra v ČR:
25. 8. 2005
Země původu:
NSR, Německo, USA
Rozpočet:
6,5 mil. USD
Tržby:
98,41 mil. USD (celosvětově)

Podobné