Válka policajtů

73%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 148 bodů
7
Dobrá francouzská kriminálka. Pohled do zákulisí policie, kde samozřejmě slouží jak ti dobří, tak třeba karieristé, úplatkáři, či téměř psychopati. Gérard Depardieu nezklamal a zahrál opět výborně. bohužel pro mě bylo vše mírně uspávající, samozřejmě myslím scény mimo akci.. pomáhala tomu naléhavá teskná hudba, která mi po chvíli začala vadit. celkově - dobrá podívaná.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Scéna klíčového zásahu patří mezi vrcholy francouzských kriminálek a i když by mohla trpět neduhy podobných zátahových scén, typu:,,Jdeme na to, někdo to pos…“, jak jsme zvyklí z amerických béčkových akčňáků, tak v tomto případě uvidíte něco úplně jiného. Marchal násilí v žádném případě neheroizuje, za léta ve službě ho viděl tolik, včetně sebevražd kolegů a zpackaných akcí, že ho doslova děsí a svou úzkost úspěšně převádí i na diváka. Nejvíce zarážejícím faktem na tomto syrovém snímku je, že částečně vychází z autentického případu ve kterém figurovali kamarádi samotného režiséra. Přiznává však, že poslední půlhodina filmu je čistě fiktivní. I tak se však jedná o jeden z nejlepších policejních filmů posledních let.
avenis
avenis
8 386 bodů
8.5
Už dlouho jsem neviděla tak dobrou kriminálku. Sice trochu drsnější, než je moje míra snesitelnosti, ale i tak musím uznat, že scénář i režie by zasloužily nějaké to ocenění. Rovněž herecky skvěle obsazené i zahrané. Chvílemi člověk zapomíná na to, že to jen hrají...
Pas
Pas
6 225 bodů
7.5
Kvalitně udělaný kriminální thriller z policejního prostředí s hvězdným hereckým obsazením.Rozebírat charaktery postav nemá cenu, nejlepší bude když to zkouknete sami. Nudit se určitě nebudete ani po 14 letech od natočení filmu.Nechybí mu syrovost ani věrohodnost.