Válka policajtů

73%
Válka policajtů
Plakát traileru
Režisér Olivier Marchal (sám bývalý policista) natočil příběh na základě skutečných událostí a situoval ho na slavné Nábřeží Zlatníků 36, do sídla pařížské policie. Právě tam začíná drama dvou policistů Léa Vrinkse a Denise Kleina, které kromě příslušnosti k různým útvarům - Léo pracuje pro BRI (Zásahová a pátrací brigáda) a Denis pro BRB (Brigáda pro boj s organizovaným zločinem) - dělí i rozdílný postoj k práci. Zatímco Denis usiluje především o moc a postavení, Léo patří k onomu staromódnímu typu policajtů, posedlých svou prací, kteří mají známé na obou stranách zákona a v zájmu spravedlnosti občas neváhají jeho hranici překročit. Jejich cesty se osudově protnou ve chvíli, kdy mají spolupracovat na případu série ozbrojených přepadení. Každý postupuje svými metodami, přičemž Léo je sice úspěšnější, ovšem za cenu rizika, jež se může obrátit proti němu. A také obrátí, protože Denis neváhá využít každého způsobu, aby svého kolegu porazil a získal kýžené místo šéfa policie. Léo končí ve vězení, jeho tragédie tím ovšem zdaleka nekončí... Jak skončí válka policajtů ve chvíli, kdy Léo, jenž už nemá co ztratit, z vězení vyjde? Do hlavních rolí policistů, kteří spolu svádí nelítostný souboj, byly obsazeny slavné filmové hvězdy Daniel Auteuil (Královna Margot, Hrbáč) a Gérard Depardieu (Fantom Paříže, 1492: Dobytí ráje).



Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Dobrá francouzská kriminálka. Pohled do zákulisí policie, kde samozřejmě slouží jak ti dobří, tak třeba karieristé, úplatkáři, či téměř psychopati. Gérard Depardieu nezklamal a zahrál opět výborně. bohužel pro mě bylo vše mírně uspávající, samozřejmě myslím scény mimo akci.. pomáhala tomu naléhavá teskná hudba, která mi po chvíli začala vadit. celkově - dobrá podívaná.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Scéna klíčového zásahu patří mezi vrcholy francouzských kriminálek a i když by mohla trpět neduhy podobných zátahových scén, typu:,,Jdeme na to, někdo to pos…“, jak jsme zvyklí z amerických béčkových akčňáků, tak v tomto případě uvidíte něco úplně jiného. Marchal násilí v žádném případě neheroizuje, za léta ve službě ho viděl tolik, včetně sebevražd kolegů a zpackaných akcí, že ho doslova děsí a svou úzkost úspěšně převádí i na diváka. Nejvíce zarážejícím faktem na tomto syrovém snímku je, že částečně vychází z autentického případu ve kterém figurovali kamarádi samotného režiséra. Přiznává však, že poslední půlhodina filmu je čistě fiktivní. I tak se však jedná o jeden z nejlepších policejních filmů posledních let.
avenis
avenis
8 151 bodů
8.5
Už dlouho jsem neviděla tak dobrou kriminálku. Sice trochu drsnější, než je moje míra snesitelnosti, ale i tak musím uznat, že scénář i režie by zasloužily nějaké to ocenění. Rovněž herecky skvěle obsazené i zahrané. Chvílemi člověk zapomíná na to, že to jen hrají...

Dodatečné informace

Původní název:
36 Quai des Orfèvres (více)
  • Válka policajtů
  • Francie 36 Quai des Orfèvres
  • Francie 36
  • Francie 36 Adaletin Merkezi
  • Francie 36 - Tödliche Rivalen
  • Francie Asuntos pendientes
  • Francie Department 36
  • Francie Fiender emellan
  • Francie Specijalci iz broja 36
  • Francie Vallan piiri
  • Francie Vojna policajtov
  • Francie Vromikos kosmos
  • Francie Набережная Орфевр, 36
Premiéra v ČR:
16. 6. 2005
Země původu:
Francie
Čeština:
Válka policajtů je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch