Rozsudek smrti

68%
Rozsudek smrti
Plakát traileru

Americký akční thriller. Spokojený život rodiny Humeových se změní v okamžiku, kdy je Nick Hume (Kevin Bacon) svědkem zavraždění syna. Od té doby plánuje pomstu, netuší však, jaký koloběh tragédií spustí.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Tahle slanina se dost připekla. Wan je rutinér a jeho dobré řemeslo množstvím klišé vypadá při své zahleděnosti do sebe a očividné představě o vlastní důležitosti tak trochu směšně. Jeho filmy vypadají jako dlouhé reklamy - předvádějí nejvíc cool banality s takovou absencí sebereflexe, že to toho člověk chytá křeč. Bohužel nemůžu dát míň než tři hvězdy, protože na rozdíl od třeba Insidious jsem se alespoň k smrti nenudil.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Dobrý film s dobrým příběhem a blíže realitě. Hodně blízko.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Ještě předtím než se král hororového žánru James Wan ujal svého druhého funkčního období, které pro mě navždy bude tím povedenějším, tak měl tendenci neustále zkoušet kde co a neštítil se žádné žánrové nezkušenosti.. I proto jsme se v jeho podání dočkali takových průměrností jako Aquaman, nejzklamavších Rychle a zběsile a právě i nepříliš kvalitního Rozsudku smrti... Všechno jde jak má a rodina Humeových žije svůj krásně idylický život v očekáváná toho kam to jejich synkové dosáhnou, když zasáhne do jejich života tragédie, která je navždy poznamená.. A každý z nich se s tím potřebuje vypořádat po svém, pořád pro mě nepřekousnutelný (důvod: Spáči) Kevin Bacon coby Nick Hume si vybere tu nejsnazší cestu a než v se smutkem pracovat rozhodne se ho rozmělnit pomstou... Rozsudek smrti je sympatická revenge story, která umí být správně temná a drsná, jak bych to od hororového tvůrce chtěl, ale to není vše.. A v závěru filmu se tvůrci snaží za každou cenu diváky přesvědčit, že je to něco víc než jen svižnější thriller, Wan kouzlí a přitom nejen, že každý celou dobu vidí, co má pod kloboukem, ale ono Vy to ve finále prakticky přestanete kompletně řešit.. Není to temnější akční béčko, na to se to tváří moc vážně a Bacon opravdu není akční herec, ale já asi nevím, co to teda je a podezírám Wana, že on taky ne.. Prosím Jamesi, kašli na to a dej lidem to, co chtějí - horor! 60%

Dodatečné informace

Původní název:
Death Sentence (více)
  • USA Rozsudek smrti
  • USA Death Sentence
  • USA Death Sentence - Todesurteil
  • USA Ölüm emri
  • USA Sentença de Morte
  • USA Sentencia de muerte
  • USA Sentenciado a morir
  • USA Thanasimi ekdikisi
Země původu:
USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
16,97 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Rozsudek smrti je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch