Rozsudek smrti

69%
Rozsudek smrti
Americký akční thriller. Spokojený život rodiny Humeových se změní v okamžiku, kdy je Nick Hume (Kevin Bacon) svědkem zavraždění syna. Od té doby plánuje pomstu, netuší však, jaký koloběh tragédií spustí.



xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
6
Tahle slanina se dost připekla. Wan je rutinér a jeho dobré řemeslo množstvím klišé vypadá při své zahleděnosti do sebe a očividné představě o vlastní důležitosti tak trochu směšně. Jeho filmy vypadají jako dlouhé reklamy - předvádějí nejvíc cool banality s takovou absencí sebereflexe, že to toho člověk chytá křeč. Bohužel nemůžu dát míň než tři hvězdy, protože na rozdíl od třeba Insidious jsem se alespoň k smrti nenudil.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
6
Zatimco ze začátku to vypadá na strašnou nudu, po chvíli začne být jasné, že bude pomsta pomstička. A musim řict, že ta je fakt vychytaná. Vyzdvihuju hlavně všechny akční scény, které jsou zobrazené krvavě a bez okolků, pěkně drasticky a reálně. V hlavě mi zůstaly dvě - ta, kde honí oni ho, a ta, kde se vyřádí on na nich. Docela nudně naproti tomu působí ty scény, kde se jenom kecá a snaží se to být vážné. To mě doslova uspávalo. No ale jinak je to docela fakt dobrej film... Jo a Kevin Bacon, když si sjede hlavu, vypadá fakt cool hardcore smažkovitě. A vlastně taky Garrett Hedlund a jeho tatínek John Goodman se povedli - i když teda ti by mohli jít z fleku do Nebezpečných vztahů...
ZkuKol
12 290 bodů
8
Kevin Bacon je skvělý herec a je velká škoda, že si ještě nedokázal vybudovat dostatečný marketingový potenciál. V Death Sentence dokazuje svůj herecký talent každou vteřinou ( a z plátna prakticky nesleze). Velmi je mu nápomocen režisér J. Wan, který zvolil velmi syrový a lehce (tak jak to jen příběh resp. žánr dovoluje) klipový vizuální styl. Překvapením pro mě byla A.Tyler, která svou policistku - strážkyni morálky a spravedlnosti - zvládla bez klopýtnutí. Pokud se zkrátili (nebo ještě lépe vystřihli úplně) některé zbytečné rodině-morální scény (na téma usmiřování, smiřování se s nastálou situací apod.) a přepsali občas nesmyslné dialogy členů gangu (které ale herecké podání, rychlý střih a zmiňovaný vizuální styl občas slušně skryjí), zasloužil by si film i pátou hvězdu, v této podobě to vychází na zasloužených 75%.

Dodatečné informace

Původní název:
Death Sentence (více)
  • USA Rozsudek smrti
  • USA Death Sentence
  • USA Death Sentence - Todesurteil
  • USA Ölüm emri
  • USA Rozsudok smrti
  • USA Sentença de Morte
  • USA Sentencia de muerte
  • USA Sentenciado a morir
  • USA Thanasimi ekdikisi
Země původu:
USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
17 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Rozsudek smrti je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch