Tři nevinní

52%
Tři nevinní
Plakát traileru

V socialismu i kriminální delikty mohly být jedině banální, zvláště, když se jednalo o komedii. V tomto případě se vyšetřuje loupež v jednom kině. Problém ovšem nastane v okamžiku, kdy bodrý vyšetřovatel zjistí, že jednotliví podezřelí jsou si k nerozeznání podobní. Jiří Sovák se ze všech sil, ale přesto marně snažil bavit prostoduše karikovanými figurkami protřelého zloděje aut, upejpavého novomanžela i zuřivého žárlivce.



Režie:
Scénář:

martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 458 bodů
5
Nic naplat, Jiří Sovák byl sice výtečný herec, ale tohle se mu bohužel nepovedlo. Charakterově odlišné postavy se sice viditelně snažil odlišit, ale stejně ve výsledku vyznívají naprosto stejně. Námět je pro crazy komedii jak dělaný, avšak tvůrcům jakoby se to nějak vymklo kontrole. Chybí patřičná energie, nápaditost a situační dravost. Zkrátka a dobře, k zasmání je toho poskrovnu, po dějové stránce značná jednoduchost a navíc se zápletka neustále točí v kruhu. Nic než tvůrčí promarněná šance.
kawa
3 388 bodů
6
Trojrole Jiřího Sováka, která vlastně ve finále byla 4-role! Ale bohužel chabý námět se záměnami, a zlodějíčky, sňatkovými podvodníky se nevydařil. Přitom některé scénky jsou fakt legrační, ale jako celý film to nevytrhne. Bohužel, možná v rukou lepších autorů mohl být i dobrý film. Herci se pak jen zbytečně pachtí.

Dodatečné informace

Původní název:
Tři nevinní (více)
  • Československo Tři nevinní
Premiéra v ČR:
1. 3. 1974
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění