Náhlá smrt

53%
Náhlá smrt

Jean-Claude Van Damme v roli otce, kterému se během Stanley Cupu v hokeji ztratí dcera. Požadavek zní - miliarda dolarů - jinak hrozí exploze celé hokejové haly před ukončením hokejového zápasu. Jediný Jean-Claude Van Damme má plán, jak zachránit dceru a zábránit ničivé explozi ... a to všechno stihnout do závěrečného hvizdu.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Jakmile se Bruce Willis proslavil akčním snímkem ´Smrtonosná past´ (1988), odehrávající se ve výškové budově, a svůj úspěch potvrdil i volným pokračováním ´Smrtonosná past 2´ (1990) dějově pro změnu na letišti, spousta tvůrců na tomto námětu začalo parazitovat a tak vzniklo na stejné téma spousta dalších podobných filmových počinů. Jako například ´Přepadení v Pacifiku´ (1992) na válečné lodi, ve kterém byl, jak známo, Steven Seagal na vrcholu, což se taktéž pokusil zopakovat volným pokračováním ´Přepadení 2: Temné území´ (1995), kde zase bojoval proti teroristům ve vlaku, ale to se mu už bohužel oproti Willisovi již nepovedlo. Do série patří i ´Air Force One´ (1997), což už podle názvu musí být dané místo střetu každému jasné. V něm si v akční roli pro změnu zase zařádil Harrison Ford. A také ne zrovna špatně. A dalo by se směle pokračovat dál. Zabředl do toho i Jean-Claude Van Damme, který už ze svého vrcholu pomalu padal a ani tento snímek ho nijak nepřibrzdil. V diváckém zájmu zůstal někde na půl cesty. V rámci akční popkornové zábavy to sice nevyznívá špatné, ale tady se spíše jedná jen o smrtící hru teroristů. Děj už asi nemá cenu nijak přibližovat. Na začátku se jen krátce dozvíme o vzniklém traumatu hlavní postavy a pak už to jede jak na běžícím kole. Na nějakou originalitu se tedy nehraje, ale svůj předpoklad snímek splňuje. Plná sportovní hokejová hala nic netušících lidí, brutální teroristé se svými požadavky a jeden bývalý hasič, který s vervou svoji vlastní všem ukáže, zač je toho loket. Co chtít víc. Jednoduchá zápletka s patřičnými intriky, spousta akčních scén, jedna hláška vedle druhé a samozřejmě fyzikální nelogičnosti, které k tomu už tak nějak patří, neboť, co si budeme povídat, bez toho by to prostě nebylo ono. Díra do filmového světa sice tímto zrovna udělána nebyla, ale nakonec, proč ne. Smrtonosná past tímto dostala další filmový zářez, ke kterému se už kvůli akčním devadesátkám a Jeanu-Claudovi dá vracet.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Hodně špatný remake Smrtonosné pasti. Scénaristicky hodně mimo a bohužel ani akce moc nefunguje. "Zůstaň sedět, i kdyby ten stadion na tebe padal." 2/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Slušně odvedený studiový film na téma Smrtonosná past na hokejovém stadionu. Našince potěší, že se děj odehrává na finále i v Česku oblíbených klubů Pittsburg Pinguins a Chicago Blackhawks. Van Damme zvládá roznožku i v bruslích a jako hasič bez bázně a hany na to fyzicky prostě má. Smrtonosná past to není, ale Hyams režírovat umí. OK film.

Dodatečné informace

Původní název:
Sudden Death (více)
  • USA Náhlá smrt
  • USA Sudden Death
  • USA A rischio della vita
  • USA Iznenadna smrt
  • USA Mort subite
  • USA Nagla smierc
  • USA Nenadna smrt
  • USA Suspense en prolongation
Premiéra v ČR:
22. 2. 1996
Země původu:
USA
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
64,35 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Náhlá smrt je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch