Žhavé výstřely

78%
Žhavé výstřely
Na začátku se velitel vojenské letecké základny Block vydá do prérie, aby přiměl k návratu nejlepšího pilota námořního letectva, Seana Harleye, řečeného Machr, který odešel od letectva kvůli fobii způsobené selháním jeho otce před dvaceti lety. Mladík žije mezi indiány pod jménem Měkká Tlapička a odmítá se vrátit. Na radu moudrého indiánského starce však své rozhodnutí změní. Na základně se seznámí nejen s kolegy - šilhavým pilotem Jimem Pfaffenbachem zvaným Průserář, obětavým Petem Thompsonem řečeným Smolař a Kentem Gregorym, který obviní jeho otce ze smrti svého otce - ale také se sympatickou psychiatričkou Ramadou Thompsonovou. Piloti se připravují na tajnou operaci Spící lasička, jejímž cílem je zlikvidovat atomové základny arabského diktátora. Průmyslník Wilson chce prosadit do výzbroje vlastní superletadlo a to i za cenu sabotáže. Vybere si k tomu právě letadla připravující se do akce. Mezitím se ve vojenském baru setká Ramada se svým bývalým milencem Kentem a novým přítelem Machrem. Večer skončí rvačkou mezi oběma soky a poté kulinářsko milostnými hrátkami Machra s Ramadou. Kvůli tomu ovšem pilot zmešká ranní nástup a do vzduchu místo něj vzlétne Průserář, který svou šilhavostí způsobí děsivou havárii. Přesto jednotka odlétá do oblasti Středozemního moře, kde se na letadlové lodi mají připravit k akci. Přes velmi špatný psychický stav je Machr postaven do čela formace. Vinou sabotáže však nemohou piloti nepřítele zasáhnout, což vyřeší kapitán Block tím, že otupělému Machrovi vypráví do sluchátka o hrdinství jeho otce, čímž pilota vzpruží a ten se hravě vypořádá jak s nepřátelskými letadly, tak s jejich základnou i diktátorem samotným. Na palubu letadlové lodi se sice vrátí jako pravý hrdina ve vraku bez podvozku, paliva i bez křídel, ale zhrzen nešťastnou láskou - domnívá se, že Ramada miluje Kenta - se vrátí do prérie. V indiánském týpí ho však čeká několik nečekaných překvapení.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Jim do toho pro jednou šlápl sólo a výsledek určitě stojí za to. Vždyť nám dal jednu z nejlepších parodii vůbec v čele s výborným Charliem Sheenem a snad ještě lepším Lloydem Bridgesem jehož scény patří k tomu nejlepšímu v celém filmu.Tahle parodie na Top Guna mě neskutečně baví a doporučil bych to všem co mají rádi kvalitní zábavu.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
6
Je to tedy strašná blbost, ale parodie prostě vždycky působí takto. Spousta skvělých fórků a krátkých nesmyslů, kterým vévodí dokonalý admirál v podání Lloyda Bridgese. Přiznám, že spousta scén se mi nelíbí a za sebe bych volil místy jiný humor, ale to je na vkusu každého diváka.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
10
Vynikající zábava, kterou v rámci žánru překovává jen její pokračování.

Dodatečné informace

Původní název:
Hot Shots! (více)
  • USA Žhavé výstřely
  • USA Hot Shots!
  • USA Horúce strely
Premiéra v ČR:
27. 2. 1992
Země původu:
USA
Rozpočet:
26 mil. USD
Tržby:
181,1 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Žhavé výstřely je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Žhavé výstřely


Podobné


Powered byJustWatch