Sbohem, Sabato

61%
Sbohem, Sabato

V tomto pokračování snímku Sabata ztvárnil Yul Brynner žoldáka, který spolu s americkým podvodníkem, mexickým banditou a jeho nohsledy ukradne zásliku zlata od císaře Maxmiliána, která poslouží na financování mexické revoluce.




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
5
Výborný Yul Brynner, zato Dean Reed (otřesně obarvený na blond) toporný jako vždy (vůbec se nedivím, že emigroval - v Hollywoodu by si nevydělal ani na suchý chleba). Je to poněkud potřeštěné a stojí to na chatrném scénáři a četných přestřelkách. dá se vidět maximálně jednou.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Průměrný western s předimenzovaným Yulem Brynnerem. Hudba Bruna Nicolaie je evidentně až přespříliš inspirována Ennio Morriconem, dějje sice jasný, hromada zlata a Mexická revoluce, ale scénář je ušitý horkou jehlou, kamera i střih jsou zběsilé stejně jako skoky v ději.. nic moc.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Sabata pomáhá skupince mexických revolucionářů ukrást vozový náklad zlata. Sabata tentokrát s tváří Yula Brynnera, což vyvolalo docela zmatek, neboť ve stejnou dobu vtrhnul do kin ještě další snímek 'Návrat Sabaty' (1971), kde si ho opět zahrál Lee Van Cleef. A co víc, snímek je považovaný za třetí díl série. Tak kdo je tedy pravý Sabata? 'Název 'Návrat Sabaty' na takovou otázku určitě odpovídá. Yul Brunner však předvedl Sabatu o něco drsnějšího a celý snímek, jako takový, se daleko více přibližuje k atmosféře a vůbec konceptu spaghetti westernu. Snímek obsahuje jak brutální scény násilí, tak i zábavné momenty. Ani dlouhé pohledy a divácké očekávání, co se bude dít, samozřejmě nechybí. Snímek má dokonce i o něco rychlejší tempo a větší důraz na dějství. Ale i tak to přesto všechno vytváří dojem, jakoby tomu přeci jen ještě něco chybělo. Každopádně snímek dokáže fanoušky spaghetti westernů uspokojit, byť něco, co vytvářel Sergio Leone, nelze očekávat.

Dodatečné informace

Původní název:
Adios Sabata (více)
  • Itálie Sbohem, Sabato
  • Itálie Adios Sabata
  • Itálie Adiós, Sabata
  • Itálie Elveda sabata
  • Itálie Indio Black, sai che ti dico: Sei un gran figlio di...
  • Itálie O megalos epanastatis
  • Itálie The Bounty Hunters
Země původu:
Itálie, Španělsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Sbohem, Sabato