Wimbledon

70%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
10
Tenisový sport spojený s romancí je zpracován velmi vyváženě a kultivovaně. Příběh se odehrává během Wimbledonu a tak máme možnost podívat se i do zákulisí této prestižní soutěže. Jemný humor podtrhuje milostný příběh dvou soutěžících, kteří se tu potkají a kteří patří mezi ty nejlepší. Snímek je převážně sportovní film a tak finále příběhu tomu odpovídá. Turnaj je nasnímán tak skvostně, že napětí nenechá diváka klidným. Romantický nádech je přirozený, jemný, na nic si nehrající součást děje, který je příjemný v každém záběru. Nejančí se tu, nevříská se tu, pouze se tu zodpovědně přistupuje k tomu, k čemu tu všichni jsou. A to je tenis.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Výborná romanticka komedie.Navic z prostředí, které se ve filmech moc často nevyskytuje.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Romantiky není nikdy dost a v souvislosti s národní hrdinkou Petrou Kvitovou si musíme také připomenout neprávem přehlédnutou romantickou komedii Wimbledon s Paulem Bettanym a Kirsten Dunst (Melancholia, Marie Antoinetta, V lepší společnosti). Vcelku předvídatelná romance mezi špičkovými tenisty má ovšem několik dobrých důvodů, proč jí věnovat čas. Režisérem byl totiž Richard Loncraine, což je velmi zkušený řemeslník. Film má slušnou šanci zaujmout již od úvodních titulků, které jsou invenčně dělané do rytmu tenisových úderů a publikum vypadané jako namalované vodovkami. Scénář je napsaný ve stejném ranku jako Notting Hill, film neobsahuje víceméně žádnou přímo zápornou postavu a svižné vtípky a jiskření mezi herci řadí tuto podívanou do bezpečného hájemství nadprůměrné podívané.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 349 bodů
8
Do takové Lásky nebeské to má daleko, ale tam kde film nechytá geniální atmosféru LNka, tam boduje neskutečně povedenými tenisovými turnaji (kdyby mi Bettany tvrdil, že to skutečně hraje závodně, sežral bych mu to i s navijákem). Ústřední dvojici to navíc zatraceně sekne (ať už zvlášť a nebo pohromadě) a samozřejmě nechybí tradiční britský humor. Prostě romantická pohodička, která je podobně jako třeba Zelený svět okořeněna o atraktivní sportovní prostředí
bidlobox
3 802 bodů
7
Není tak zábavný jako Čtyři svatba a jeden pohřeb nebo Notting Hill, přesto pěkný film.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
8
Kvalitních sportovně-romantických filmů je nedostatek a tento snímek zaplňuje volné místo. Příjemná podívaná.
Ombak_Penari
2 764 bodů
7
Nejsem zrovna ctitel romantických komedií a na Wimbledon jsem se podíval hlavně kvůli účinkování Sama Neilla a náklonnosti k tenisu, ale byl jsem mile překvapen a dobře jsem se pobavil. Samozřejmě je tento film čitelný a předvídatelný od začátku do konce, ale to jsem zatím konstatoval u všech romantických komedií a je to vcelku jedno, ale jinak oplývá příjemnou lehkostí, krásnou atmosférou zelených kurtů a sportovců v bílém a v neposlední řadě také dobrým a inteligentním humorem. Takže shrnuto - není to žádné zásadní kinematografické dílo, ale je to film jak dělaný pro příjemný sobotní večer a nudit se u něj nebudete.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
8.5
Moc hezký a vcelku dobrý bříběh.
bonduelka
bonduelka
252 bodů
7
Zajímavá exkurze do světa vrcholového tenisu, naštěstí pro mě ne zcela sportovní, o to více romantická a pohodová. Mám ráda filmy u nichž můžu nechat plynout děj a nechat se jím unášet. Film nechce nic řešit, ani vyvolávat otázky či pochybnosti. Pouze diváka baví a to je to pravé poslání filmů. Moooc prima.
Ancaz
Ancaz
139 bodů
10
Britský humor je krásná věc a pokud se vyskytuje v míře vkusné, může se stát velkým kladem. Určitou míru patriotismu nemůžeme popřít, nakonec co je víc anglické, než právě Wimledon a natáčení romantické komedie v Londýně? Nemohu pominout ani počítačové triky, které zde skutečně udělají dojem. Neotřelé jsou i slyšitelné myšlenky hlavního hrdiny. Už jen tím, že ta postava opravdu myslí. Má své strachy, lásky i naprosto normální pocity vlastní imbecility. To známe všichni, tak co je na tom zlého. Z nějakého důvodu se v posledních letech objevil trend obsahující naprostou dokonalost mužských hrdinů, kteří však nakonec vždycky dostanou na zadek od neskutečně přemýšlivé ženy, jejíž starosti se snad ani tímto slovem nedají nazývat, byť je vždy ona ta svatá. Nakonec se pak někdo omluví a chlap pak přiběhne jako pejsek. Tentokrát si troufám říci i chápeme motivace hrdinů. Děj se však točí především kolem hlavního hrdiny, což je samo o sobě vzácné. Ba nejen to. On je to chlap normální nehýřící svaly a laškovnými úsměvy. Má silnější zbraně. Humor, inteligence, šarm, charisma. Sotva by to fungovalo lépe, než s Paulem Bettanym. (Paul Bettany je, byl a bude mým oblíbencem.) Ani Kirsten rozhodně nezklamala. Mezi nimi to zkrátka fungovalo. Vřele doporučuji romantickým duším milující sportovní napětí a Británii.