Wimbledon

70%
Wimbledon

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta (Paul Bettany) se rychle blíží k neslavnému konci.Na poslední chvíli dostává Peter životní šanci – divokou kartu na věhlasný šampionát ve WIMBLEDONU! Lizzie Bradburyová (Kirsten Dunst) je naproti tomu na vrcholu své sportovní kariéry a soustředí se na jediný cíl – vyhrávat! Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky a nemyslitelné se stane skutečností! Peter se dostane do životní formy a vyhraje svůj první zápas!




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
10
Tenisový sport spojený s romancí je zpracován velmi vyváženě a kultivovaně. Příběh se odehrává během Wimbledonu a tak máme možnost podívat se i do zákulisí této prestižní soutěže. Jemný humor podtrhuje milostný příběh dvou soutěžících, kteří se tu potkají a kteří patří mezi ty nejlepší. Snímek je převážně sportovní film a tak finále příběhu tomu odpovídá. Turnaj je nasnímán tak skvostně, že napětí nenechá diváka klidným. Romantický nádech je přirozený, jemný, na nic si nehrající součást děje, který je příjemný v každém záběru. Nejančí se tu, nevříská se tu, pouze se tu zodpovědně přistupuje k tomu, k čemu tu všichni jsou. A to je tenis.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Výborná romanticka komedie.Navic z prostředí, které se ve filmech moc často nevyskytuje.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Romantiky není nikdy dost a v souvislosti s národní hrdinkou Petrou Kvitovou si musíme také připomenout neprávem přehlédnutou romantickou komedii Wimbledon s Paulem Bettanym a Kirsten Dunst (Melancholia, Marie Antoinetta, V lepší společnosti). Vcelku předvídatelná romance mezi špičkovými tenisty má ovšem několik dobrých důvodů, proč jí věnovat čas. Režisérem byl totiž Richard Loncraine, což je velmi zkušený řemeslník. Film má slušnou šanci zaujmout již od úvodních titulků, které jsou invenčně dělané do rytmu tenisových úderů a publikum vypadané jako namalované vodovkami. Scénář je napsaný ve stejném ranku jako Notting Hill, film neobsahuje víceméně žádnou přímo zápornou postavu a svižné vtípky a jiskření mezi herci řadí tuto podívanou do bezpečného hájemství nadprůměrné podívané.

Dodatečné informace

Původní název:
Wimbledon (více)
  • USA Wimbledon
  • USA La plus belle victoire
  • USA Wimbledon - Amor en juego
  • USA Wimbledon: El amor está en juego
  • USA Wimbledon - O Jogo do Amor
  • USA Wimbledon - Spiel, Satz und... Liebe
Premiéra v ČR:
30. 12. 2004
Země původu:
USA, Francie, Velká Británie
Rozpočet:
31 mil. USD
Tržby:
41,51 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění