Faust: Smlouva s ďáblem

43%
Faust: Smlouva s ďáblem
Faust: Smlouva s ďáblem
V ateliéru mladého malíře je zavražděna mladá modelka. John Jespers, nadaný malíř, je kromě šoku hlavně nepříčetný ze své bezmoci, že dívce nemohl pomoci. Dostává se mu nečekané nabídky - pomstít se. Stačí podepsat smlouvu. Ale vlastní krví. Protože úpis Satanovi se jinak podepsat nedá. John se stává Faustem 21. století. Ale nic není v životě zadarmo. A hlavně od ďábla, protože peklo už otevřelo svou náruč.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
6
Nízkorozpočtový snímek je natočen na základě stejnojmenného komiksu vycházející v letech 1991 až 2012. V Česku bohužel nevyšel, takže porovnat mohou jen ti, co měli v ruce originál. O nic převratného však nejde. Byť pochází z roku 2001, po vizuální stránce a koncepcí scénáře vypadá, jako kdyby pocházel někdy z období osmdesátých let. Příběh je ve svém smyslu skutečně ďábelský ve svých krutostech, hrubostech a přímočarých brutalit. Ďábelský námět si tedy vyžádal ďábelský film a tak započalo od tvůrců ďábelské nasazení k vytvoření ďábelského filmového počinu, který se v rámci nízkorozpočtových snímků dá říci i ďábelsky povedl. Chce to však pustit roušku fantazie a pro lepší uchopení snad i znát onen původní komiks. V opačném případě skutečně není o co stát a tak není divu, že takovýto ďábelský snímek upadl do ďábelského zapomnění. https://benjaminherman.files.wordpress.com/2013/01/faust-love-of-the-damned-act-15-cover-signed.jpg
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Je to takový kříženec Spawna s Wolverinem. Horor to přímo není, ale s klidem pobaví. Sice je to slabší Béčkový film, plný kupodivu solidní akce.

Dodatečné informace

Původní název:
Diablo (více)
  • Španělsko Faust: Smlouva s ďáblem
  • Španělsko Diablo
  • Španělsko Faust
  • Španělsko Faust: La revenja és a la sang
  • Španělsko Faust: La venganza está en la sangre
  • Španělsko Faust: Love of the Damned
  • Španělsko Faust - O Pesadelo Eterno
  • Španělsko Faust - Zmluva s diablom
Země původu:
Španělsko, USA
Ocenění:
Žádná ocenění