Vykoupení z věznice Shawshank

93%

Komentáře a recenze 147

Dle počtu bodů
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
nádherný film. Od začiatku do konca je to jedna filmová báseň s úchvatnými hereckými výkonmi a mnohými filmovými scénami, ktoré sa vám navždy zaryjú do pamäti (hlavne smaltovanie strechy doslova milujem). snáď jeho jedinou vadou na kráse je, že nám neukazuje osudy ostatných väzňov, ktorí nepatria len medzi obyčajné vedľajšie figúrky, ale sú to tiež osobnosti ako andy a red. navyše ten geniálne nádherne pozitívny koniec.
Klajnik
Klajnik
8 634 bodů
9
Druhý nejlepší vězeňský film hned po The Human Centipede III.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Spolu se Zelenou mílí je tenhle film skvost, který nám Frank Darabont zanechal a to toho sám nenatočil mnoho. Z filmu dýchá každým pórem touha po svobodě, obyčejná lidská moudrost jako cesta k překonání strachů a obav jež nás brzdí, síla skutečného přátelství a to vše na pozadí těžko snesitelných vězeňských podmínek. Téměř učebnicový příklad jak má vypadat film - skvěle vybroušený diamant mezi filmy.
Arthur Logoff
Arthur Logoff
7 771 bodů
8.5
Skvělý filmový zážitek, pro milovníky dobrých filmů neocenitelné. Film je velice laskavý a lidský, až se nechce věřit, že ve věznici má dobro na zlem tak moc navrch :) a že dobro jako takové vůbec zvítězí. Ale pohádky mám rád a tahle je obzvlášť povedená.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
10
Nááááááádherný příběh. Skvostné. Dokonalé. Nepopsatelné. Klenot jako z jiného světa. Takový film už jen těžko někdo natočí... Chci ještě jednou. A pak ještě...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 015 bodů
10
Kdyby byla u nás vyhlášena soutěž o nejlepší celosvětový film 20. století, hlasovala bych tady pro tento. Je to tématem trochu podobné "Přeletu nad kukaččím hnízdem" Miloše Formana, ale u mne by se to dostalo ještě před tento Formanův film. Tim Robbins a Morgan Freeman předvádějí tak skvělé herectví, že by si stejné ocenění (Oscara) zasloužili oba dva. Je to velice působivé. Všechno: scénář, herecké výkony, kamera, hudba, střih, ...
kedl
kedl
6 380 bodů
10
Klasika všech klasik, povinnost každého filmového fanouška, ale i ne fanouška, jr to jako by jste nikdy nečetli Kytici, nebo Máj :-)
jirka26
6 288 bodů
9
Klasika.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
9.5
Naprosto ojedinělý filmový zážitek. Tolik lidskosti v jednom filmu se jen tak nevidí. Tohle mistrovské dílo je a vždy bude patřit mezi legendy, už na pořád. Pořád čekám, kdy přijde něco aspoň srovnatelně dobrého.
limeta
limeta
5 179 bodů
10
Skvělý film, který řadím do zlatého fondu nejfilmů, na které se můžu kdykoli podívat znovu. Skvěle namícháno - krásný příběh, skvělé herecké výkony Tima Robbinse a Morgana Freemana a k tomu takové to "NĚCO", co dělá z filmového díla nezapomenutelnou klasiku