Vůně ženy

76%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Možná, že je tento film ve stínu ostatních Pacinových brilantních výkonů a málokdo ví, že tohle je jediný film, za kterého získal Oskara, ale prostě on je v tom naprosto úžasný. Whoo-ha! Až uvidíte, pochopíte:-)
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Příběh se sice chvílemi hodně táhne, ale excelentní Al Pacino vše rázně obrací tím správným směrem. Martin Brest umí pracovat s podobnými náměty a tady měl navíc k dispozici opravdu výborný scénář, který příjemnou nostalgií a lidskostí přímo překypuje. Ale to všechno se děje až na pozadí velkého hereckého koncertu, který by nedokázal žádný komentář dostatečně vystihnout. Tak jako Hoffman umí zahrát autistu, Nicholson psychopata a Carrey idiota, tak Pacino zvládl slepého. Bravo, Ale!
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Pacinova one-man show, kde se mu přiblíží snad jen O'Donnel a to jen v jediné scéně. Jinak si krade Pacino film pro sebe a dokáže tak zužitkovat i tu přepálenou stopáž, která se chvílemi trochu táhne a nebýt právě něj, byl by film stěží poloviční.
slord
slord
3 832 bodů
10
Al Pacino v roli slepého plukovníka, na začiatku cynický a zatrpknutý muž, ktorý už myslí na samovraždu a okolný svet už pre neho nemá význam. Naposledy sa chce zabaviť a tak sa vydá do New Yorku spolu s jeho opatrovníkom. Zo začiatku sa nemohli ani vystáť, ale postupne k sebe našli cestu a vzájomnú dôveru. A životom omrzený plukovník vďaka nemu opäť nájde chuť do života. Al to zahral ako pán a oscara si zaslúžil právom, Chris O´Donnell asi v životnej roli. Veľmi pekný film, ktorý som si užil od začiatku do konca. 9/10
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8.5
Al Pacino,mě jako herec ohromuje po celou jeho kariéru od dob Kmotra,celých 40let!! a stále dokáže ze sebe dostat maximum a nesmrtelný herecký kumšt do kterého se schutí pustím jen co vidím plakát/trailer filmu.Vždy je v dobrých rukách jako u Bresta v Scent of a Woman.První oskar za výbornou roli a perfektním výkonem slepého člověka,který ještě doufá v naději,silnou ruku do života mu podá Chris O'Donnell.Scénář na hodnocení taky přidal.Silný drama.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 817 bodů
8.5
Al Pacino je skvělý, ale trochu na úkor přesvědčivosti příběhu jako takového. Ve srovnání s italským originálem zůstává tato verze na povrchu. Celý film stojí pouze na Al Pacinově vynikající schopnosti být dokonalým slepým mužem, bohužel však na škodu hloubce emocí. Film je zbytečně dlouhý a jeho hodnocení by mohlo být lepší, pokud by byl původním, takto lze jen říct, že zůstává za originálem
Edward
Edward
2 481 bodů
10
10/10
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
7
Příběh neobyčejného slepce, který je zaslepený svou vlastní účastí a přínosem pro svět a snaží se poslední chvíle vydolovat tím, co má nejraději, Původní film jsem neviděl a k tomuto filmu se dostávám o 30 let později a je jasné, že dnes už je tohle téma vypiplané ve spoustě filmech, ALE .. Ty ostatní nemají takovou hereckou kapacitu, jako je Pacino a ta soška tenkrát pro něj padla opravdu z pádného důvodu a jak už již několikrát zaznělo, ani slepý by to lépe nezahrál. Trochu zamrzí jednoduchost příběhu, do kterého se skvělé napsaný charakter plukovníka možná až tak úplně nehodí, ale dá k tomu přihlížet, jako k součástí života a občas do takových příběhů patří i nudnější postavy s ještě nudnějšími životy. Tango scéna, časté promluvy k Chuckiemu , ehmm Charlesovi a závěrečná speech je nepopsatelně bravurní dialogová záležitost, kterou si budu chtít určitě ještě několikrát pustit a kdo ví, možná se i naučit nazpaměť.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
8
Wau, film Vůně ženy mě velmi nadchl. Těží především ze skvělého dějového schématu, kdy takovýto příběh se snad ani jinak než skvěle zpracovat nedá. Trochu mě jen mrzí, že jsem film viděl pouze s dabingem, v originále musí být Al Pacino opravdu dechberoucí. Poselství filmu o radosti ze života a přímosti, které je předáno skrz plukovníka, a pak také Charlieho příběh o morálce a principech...No, už dlouho jsem jednoduše neviděl, aby jeden film v sobě dal divákovi tak mnoho. Ústřední dvojice spolu skvěle interaguje a je nezpochybnitelným dějovým tahounem celého filmu. Rád bych ještě na závěr vypíchl naprosto grandiózní scénu, kdy jsou plukovník s Charliem v restauraci a plukovník se rozhodne naučit jednu slečnu tančit tango. Scéna je celá, tedy dialogy, krásná představitelka Donny, tanec samotný a v neposlední řadě úžasná a do scény hodící se skladba Por Una Cabeza, prostě perfektní a po zhlédnutí snímku jsem si ji pustil ještě několikrát samostatně. Vůně ženy je tak vynikajícím snímkem, který rozhodně doporučuji ke zhlédnutí.
brutnikita
46 bodů
8
První polovinou filmu jsem se musela prokousat, u druhé jsem si už blaženě předla. Konec trochu "přehollywoodovaný", ale to už je "Amérika". Al Pacino vynikající..