Vůně ženy

76%
Vůně ženy

Slepota změnila plukovníka Franka Sladea v zatrpknutého, osamělého a cynického člověka, kterému se už nechce žít. Než se rozhodne definitivně skončit se svým životem, chce se ještě jednou pořádně pobavit. Spolu se studentem Charliem, kterého mu Sladeova rodina najala jako opatrovníka, odchází do New Yorku a jeho poslední výlet nekončí plánovanou sebevraždou. Slade si s Chrisovou pomocí začne znovu uvědomovat krásy života a pomalu se změní na energického muže, jakým kdysi býval. Mezi slepcem a Chrisem postupně vzniká sympatie a důvěra. Slade pomůže chlapcovi vyřešit i jeho školní problémy. Vůně ženy je jednoznačně hereckým a mistrovským sólem Al Pacina. Za svůj výkon slepého důstojníka získal svého prvního Oscara /1993/ a Zlatý glóbus /1993/ za nejlepší mužský herecký výkon.




Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Možná, že je tento film ve stínu ostatních Pacinových brilantních výkonů a málokdo ví, že tohle je jediný film, za kterého získal Oskara, ale prostě on je v tom naprosto úžasný. Whoo-ha! Až uvidíte, pochopíte:-)
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Příběh se sice chvílemi hodně táhne, ale excelentní Al Pacino vše rázně obrací tím správným směrem. Martin Brest umí pracovat s podobnými náměty a tady měl navíc k dispozici opravdu výborný scénář, který příjemnou nostalgií a lidskostí přímo překypuje. Ale to všechno se děje až na pozadí velkého hereckého koncertu, který by nedokázal žádný komentář dostatečně vystihnout. Tak jako Hoffman umí zahrát autistu, Nicholson psychopata a Carrey idiota, tak Pacino zvládl slepého. Bravo, Ale!
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Pacinova one-man show, kde se mu přiblíží snad jen O'Donnel a to jen v jediné scéně. Jinak si krade Pacino film pro sebe a dokáže tak zužitkovat i tu přepálenou stopáž, která se chvílemi trochu táhne a nebýt právě něj, byl by film stěží poloviční.


Dodatečné informace

Původní název:
Scent of a Woman (více)
  • USA Vůně ženy
  • USA Scent of a Woman
Premiéra v ČR:
18. 3. 1993
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
31 mil. USD
Tržby:
134,1 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch