Rocky Balboa

76%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8
Návrat jak se sluší a patří. Z Rockyho se stal za ta léta mumlající dědula,ale ránu má stále slušnou. Příběh je spíše utopický,ale vidět Rockyho zpět v ringu prostě stojí za to. Tento díl je také nejvíce o emocích. Všechny ty vzpomínky jen tak nenechají oko suché. Závěrečné finále je dostatečně nabité testosteronem a nasnímané s naprostou dokonalostí. Jako by se tento zápas skutečně udál. Děkuji ti Rocky za všechny ty roky a třeba zase někdy na viděnou.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7.5
Čekal jsem propadák a trošku jsem se za Sylvestera modlil, aby nepokazil důstojnou sérii příběhů o Rockym. Naštěstí to zvládl a tento snímek považuji za vydařený. Rockyho povadlé tělo bohužel působí trošku směšně a smutně, ale to je život. Nadruhou stranu, kdo by nechtěl mít v jeho věku taková kladiva :) z nostalgie 75%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Stallone navázal neuvěřitelně přirozeně a předvedl nejlepší rozlučku se svou životní rolí, jakou snad mohl. Uvěřitelné chování a motivace hrdinů (hlavně Rockyho) a zajímavý děj. Po tom, co jsme už s Rockym prožili v předchozích dílech (více či méně vydařených), mu nemůžeme než fandit. Balboa se povedl a předvedl důstojné zakončení ságy. 70%/80%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Sakra. Tenhle díl zraje jako víno. Po asi pátém zhlédnutí si odvažuju říct, že tohle Stalloneho rozloučení s legendárním Rockym je možná nejlepší díl celé série. 9/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Zřejmě nejsentimentálnější díl série, který ovšem bezvadně funguje a i Sly zde velmi dobře hraje. je to jako další kapitola příběhu starého známého, kterou ozvláštňuje generační spor s Rocky jr., který box nesnáší. Film vypadá zatraceně autobiograficky.
lamps
lamps
15 150 bodů
8
Legenda jako Rocky Balboa si asi těžko mohla přát lepší odchod do důchodu. Stallone na mě více než kdy jindy působil dojmem, že on s Rockym doslova zžil, vtiskl mu srdce i duši a je to vidět nejen na jeho skvělém výkonu, ale především na jeho citlivé a upřímné režii. Film je krásným zobrazením vytrvalosti, nezdolné touhy a síly přátelství, a byť se celý příběh uchyluje předvídatelnou a ušlapanou cestičkou, přesto nás dokáže pevně připoutat do křesla a v závěru srazit do lopatek. Užil jsem si to, a navíc jsem definitivně rozluštil, kdože je nejslavnější a nejlepší Stalloneho filmovou postavou- italský hřebec Rocky Balboa.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Když už nemáte co ztratit a chcete ještě světu (a sobě) dokázat, že na to stále máte. To přesně chtěl dokázat Stallone a já mu za to nepřímo děkuji. Tohle byl návrat i rozlučka se vším všudy.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
9
Těžká nostalgie zabalená do příjemné sebereflexe, ve které nikdo nemládne a úspěch je pouhý krůček od zatracení. Stallone zahodil veškeré ego i hvězdné manýry a natočil jeden z nejlepších flmů své kariéry. Že tím navíc krásně uzavřel jednu z nejpodstatnějších etap filmové historie, to už jen jen taková třešnička na dortu.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Rocky brečí, Rocky vzpomíná. O co je Stallone horší režisér (řetězení záběrů a budování dialogového fluida mu moc nejde, zápas je tragédie), o to lepší je herec. Z finální kapitoly Rockyho života nečiší přehnaná dávka testosteronu ani adrenalinu. Je to seriózní melancholické rozloučení s legendou, chycené za ten jediný správný konec.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
8
Vždycky si myslím, že už mě to víc nemůže dojmout a ejhle - ono ano! Napřed smrt Adriany na rakovinu, atd., atd., až zas do závěrečného zápasu, plného emocí. Sylvester Stallone je skutečně báječný! Báječný Rocky!!!